Denna busschaufför är säkert en frustrerad hjärnkirurg

Därför måste vi förstå honom, stackaren. Han har säkert hunnit skaffa finskt medborgarskap eftersom det inte var nåt snack om utvisning. De flesta nyhetskällorna undviker att nämna mannens bakgrund, men min varningsklocka började omedelbart klämta. Säker många andra som gissar, även om de inte skulle sett den lilla detaljen svart på vitt.

Chauffören våldtog en 16-årig kvinnlig passagerare i bussen – domen blev 3,5 år fängelse

Turun Sanomat 29.6 2011 14:32:19

Den 30-åriga busschauffören som våldtog en 16-årig kvinnlig passagerare, har i Egentliga Finlands tingsrätt dömts till 3,5 års fängelsestraff. Mannen ska betala 31300 euro i olika ersättningar till offret. Merparten av ersättningarna består av 20 000 euro för lidande.

Den manliga chauffören, som är född utomlands, hindrade sent på kvällen 22. november 2010 16-åringen, som skulle åka från Åbo till Rusko, att stiga av genom att hålla dörrarna stängda. Mannen överföll sedan kvinnan och tvingade henne till samlag, med våld. Tingsrätten anser att dådet var grovt och att man genom det orsakade offret särskilt kännbart psykiskt lidande. Dådet genomfördes på ett särledes grymt och nedsättande sätt och var även i sin helhet grovt.

Den åtalade nekade till åtalspunkterna och samlaget. Han påstod sig endast ha kysst och berört offfret för att hon bad om det och efter hennes initiativ. Åtalet bevisades bla med hjälp av DNA-resultat, offrets trovärdiga berättelse och psykiaterns uttalande om offrets psykiska syndrom.

Åklagaren krävde även straff för frihetsberövande men den punken ogillades, eftersom frihetsberövandet enligt tingsrätten hade skett i syfte att genomföra våldtäktsbrottet medans det inte innebar begränsandet av offrets rörelsefrihet mer än den grova våldtäkten som gärningsmannen åtalades för, hade krävt.

(översättningen min, obs att även den finska texten var otroligt ”krullig”)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: