Uh-oh – rasism (eller nåt) mellan olika invandrare? (Uppdaterat 6.7.)

Den första notisen jag såg om denna händelse var väldigt missvisande genom utlämnade detaljer, rubriken löd ungefär ”Två män misshandlade grovt en man med utländsk bakgrund”. Sedan lite senare såg jag detta på Yle, dock bara på finska, så jag tänkte att bäst att översätta texten – man vet ju inte om den kommer på svenska och hur den kommer att lyda då. Observera att textens asiatiska män kan handla om allt mellan typ libaneser och afghaner. Det kan teoretiskt ha varit kineser eller japaner, men jag skulle inte tro det. Motivet till misshandeln är knappast rasistiskt hat utan någon sorts uppgörelse. – 6.7.2011 Det har nu uppdagats att motivet var hämnd – offret hade i lördags misshandlat en av dem som nu var med som gärningsman.

Grov misshandel i Berghäll, Helsingfors
Publicerat tisdagen den 5. juli 2011

En grupp av några män misshandlade grovt på måndag kväll en man som satt vid en krog i Berghäll, Helsingfors.

Enligt polisen överföll två eller tre asiatiska män en afrikansk man, som satt ute på en krogterrass. Mannen blev misshandlad på olika sidor av sin kropp med hjälp av bl a ett metallrör och en ringnyckel.

Nödcentralen fick anmälan om misshandeln vid 21.30 på måndag kväll. En taxichaufför som såg misshandeln och ringde till nödcentralen, följde efter gärningsmännen som flydde från platsen mot Gustavsgatan. Där väntade en svenskregistrerad bil som körde männen vidare. Den kvinnliga taxichauffören följde efter bilen. Till slut kunde polisen stoppa bilen och sällskapet i Viken.

I bilen fanns fyra män och en kvinna, som alla greps misstänkta för grov misshandel. Offret kördes till sjukhuset i Tölö. Man känner än så länge inte närmare till hans skador. Våldsroteln hos Helsingforspolisen undersöker händelsen.

Polisen är tacksam för att taxichauffören agerade så rådigt.

YLE nyheter

(Övers min)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: