Man kan tydligen aldrig sluta häpnas

Uppdaterat 2.9.2011

Så här påstår TT 25.8.2011:

Invandring räddar krympande kommuner

Stockholm. Sundsvall, Sjöbo och Gnosjö har något gemensamt. Alla tre skulle krympa rejält om det inte vore för invandrarna, något de är långt ifrån ensamma om. I 36 av landets kommuner vänder invandringen minus i befolkningsutveckling till plus, visar Dagens Samhälles genomgång av SCB:s befolkningsstatistik.

– Nysvenskarna är vår framtid, säger Daniel Antonsson, utvecklingschef i Sundsvall, där minus 183 personer förra året blev plus 300 tack vare invandringen.

Hallå, sedan när har antalet personer ”räddat” någonting, över huvudtaget? Daniel i Sundsvall har säkert tagit del av statistiken som gäller ekonomiskt stöd per svensk jfr per invandrare, och siffrorna indikerar inte alls att invandrarna skulle ha ridit in som räddare. Trots att de utgör endast 8,3 % av Sundsvalls befolkning, så erhåller de hela 42,7 % av kommunens ekonomiska bistånd.

Det avgörande kan aldrig vara blotta antalet invånare, utan det, huruvida dessa invånare är sysselsatta och produktiva eller inte.

Visst kan man kläcka ur sig att ”nysvenskarna är vår framtid” – uttalandet avslöjar ju inte om den framtiden kommer att te sig som lysande positiv eller helvetiskt negativ. Utvecklingschefen i Sundsvall kanske ville leka litet med orden, vad vet jag.

Uppdatering 2.9.2011:

Lindesbergs kommuns lönesaldo räcker alltså inte till och likviditeten är därmed körd i botten. Kommunchef Peter Bring har reagerat med kraft i frågan och så sent som i fredags valde han att informera politikerna om att krafttag faktiskt är enda sättet att lösa problemet.
-Man kan inte leva på lånade pengar, konstaterar Bring.
Lindenytt: ”Jättesmäll i lönekontot” (Artikeln går inte att kommentera.)

Man kan bara rycka i axlarna och himla med ögonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: