“Det är en bra affär!” sade Hasse

Måste lite motvilligt beundra fastighetsägaren Hans Tidhult (f. 1960, bor i Fjärdhundra) på Worx AB (säte i Malung).

Hasse var oväntat rak när det på ett bymöte 30.10.2011 diskuterades bla centrumhuset i Stråssa, som han förvärvade för ett tag sedan. När han först presenterar sig så säger han att det är han som äger “den risiga kåken” i centrum. När någon senare frågade varför han köpte den, så svarade han utan att tveka – “det är en bra affär”.

Huset är, bortsett från några undantag, fyllt med asylsökanden som under boendetiden “i regel” förstör bostäderna som då måste renoveras senast vid flytten, men “det gör Migrationsverket” så det kostar inte honom nånting. Det påpekades att det ju är våra skattepengar så det är väl inte mycket att jubla för, men det verkade inte bekomma honom. Och varför skulle det göra det? Hasse är en affärsman.

Han sade det inte rakt ut men han skulle knappast köpt ett risigt hus i vischan om det inte var just så, att Migrationsverket hela tiden fyller på. Det bekymrar inte honom heller att kontrakten endast går 3 månader i taget. Det tar ju inte slut med “flyktingar” utan det blir bara fler o fler, med alla katastrofer o krig i världen, och Sverige måste ta sitt ansvar och ta emot, “det är bara att gilla läget” vettu. Rätt oförskämt, faktiskt, men så är det i dagens Sverige. Vi som inte gillar massinvandringen, ska hålla tyst.

Hasse vet säkert mycket väl att flosklerna om “flyktingar” inte stämmer, men upprepar sådana mer än gärna. För Hasse är ju en affärsman, och då kan – ska? – man böja verkligheten och sanningen lite åt “rätt” håll. Det gäller att generera vinst.

Husgerådspaket inkl bonus

Hasse hade tydligen mycket bra kontakt med Migr och verkade eld & lågor för att hjälpa till med att integrera utlänningarna. Det skulle exempelvis hjälpa med ett särskilt hushållspaket innehållande bestick, porslin o sånt. Om de som flyttar ut från Stråssa, sedan återlämnar ett oförstört paket, så skulle de få exempelvis 10.000 kr som uppmuntrande “kick” till vidare integration.

Man får väl anta med andra ord, att liknande utrustning idag också är helt förstörd eller bortkommen vid flytten, så att Migr jämt får komma med nya saker till nästa “gäst”. Detta har vi förstås sett även med egna ögon, men nu blev det ju bekräftat, det också.

Varför ska invandrarna över huvud taget belönas för normalt beteende? Som att lära sig språket, eller att inte sparka sönder luckor och förstöra husgeråd. Någonting är upp och ner, bakvänt och feltänkt. De ska naturligtvis debiteras för förstörd egendom, för att lära sig att man faktiskt måste ta ansvar.

Fler lukrativa fastighetsaffärer

Tidhult har för övrigt även köpt Medborgarhuset och minst en annan fastighet i Nås (757 invånare som fyllt 15), med baktanke om att bygga om de säkerligen svåruthyrda salarna i Medborgarhuset till små lägenheter.

Passar som hand i handsken, för Migrationsverket och asylsökande som hyresgäster. I artikeln i DT 11.8.2011 uttalar sig affärsmannen Hasse: – Det finns några alternativ, ett skulle vara att använda det för asylsökande, men det tror jag inte skulle vara någon bra idé, jag tror inte Nås som ort skulle klara av att ha så mycket mer flyktingar än de har i dag.

Inte visar han någon sådan sympati för Stråssabor som får leva med sisådär hundra asylanter och PUTare, utan säger helt kallsinnigt att vi ska “gilla läget”. Så vad är skillnaden mellan Stråssa och Nås? Som bekant så frågar ju inte Migrationsverket lokalbefolkningen, huruvida de skulle kunna tänkas acceptera x antal invandrare…

“Det är en bra affär.” För vissa, helt säkert. Definitivt inte för skattebetalarna och lokalbefolkningen.

Ett svar

  1. Vem är hans tidhult! har han inte näringsförbud? Finns han med i Worx AB, är det inte hans söner som driver worx? många fråge tecken finns, man skall säkert inte rota i saker, det kommer fram så mycket skit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: