Ska vi avveckla hela Lindesbergs kommun?

Då skulle man i alla fall ”spara” snabbt… om det nu är huvudmålet. Jösses vad vissa politiker har en kortsiktig syn. Från dagens NA:

Sparkraven ger orimliga konsekvenser

Kraven på barn- och utbildningsförvaltningen att spara ytterligare 10 miljoner kronor får orimliga konsekvenser. Det kunde nämnden inte svälja vid det extra sammanträdet i torsdags kväll.
– –
Redan tidigare har barn- och utbildningsnämnden fattat beslut om besparingar på olika områden för 8,4 miljoner. De besparingskrav cirka 10 miljoner som nu diskuteras har tillkommit under hösten. Parallellt med detta ser gymnasieskolan ut att få ett underskott på runt 9 miljoner.
– –
Lillemor Bodman (M) vill se problemet i ett vidare perspektiv:

– Det handlar inte bara om BUN utan om hela kommunala ekonomin. Vi har i alliansen pekat på att det kan finnas pengar i bolagen som kan användas. Lägger vi exempelvis ned fritidsgårdar kan vi få tillbaka kostnader redan i morgon, som jag ser det.

Jag föreslår att man börjar titta på lite annat håll först, nämligen på kostnader som den strida strömmen av invandringen medför och dess övriga konsekvenser. Där finns det många kronor att spara in, även om kommunen tydligen i sin statistik försöker med alla medel gömma kostnader som ”flyktingarna” orsakar.

Eller också kan man naturligtvis lägga ner hela den kommunala verksamheten. Sök konkurs hos tingsrätten. Det kanske skulle hjälpa med någon utifrån som ser situationen med fräscha ögon och en ny attityd.

Var är flyktingarna?

En som varit anställd hos Migrationsverket under många år, berättar förresten hur frustrerade de anställda där blir i snabb takt, när flyktingarna lyser med sin bortavaro:

”Jag har arbetat på Migrationsverket i snart tio år. Under dessa år har jag tagit emot och introducerat många nya handläggare. Det är oftast personer som har ett särskilt intresse för mänskliga rättigheter, som läst folkrätt, varit i utvecklingsländer och skrivit examensarbeten, eller jobbat. Gemensamt för dem alla är att de efter en tid hos oss brukar efterlysa flyktingar. De har nämligen trott att det är sådana som kommer till Migrationsverket. I stället så möter de människor som de ganska snart inser gör allt för att lura dem. Som förfalskar dokument, som ljuger eller bättrar på sin historia, ändrar identitet, medborgarskap osv. Allt för att få ett uppehållstillstånd i Sverige.”

”Alla vill hjälpa dem som verkligen är skyddsbehövande. Det är inget snack om den saken. Alla tycker att det är en härlig känsla att få bevilja uppehållstillstånd till en person som uppfyller lagens krav och som man verkligen tror på, men tyvärr är det sällan det inträffar. Svenska folket måste förstå att ett uppehållstillstånd i Sverige är mycket attraktivt. Det innebär fri utbildning, fri sjukvård och livslång försörjning av samhället om man inte hittar ett arbete eller bara inte vill arbeta.”

”Regeringen hävdar arbetslinjen, men är det rimligt att vi samtidigt tar hit arbetskraftsinvandrare inom okvalificerade yrken när vi har en hög arbetslöshet bland dem som redan beviljats uppehållstillstånd och ungdomar som skulle kunna ta okvalificerade arbeten? Det är bara att titta på Migrationsverkets statistik på vår hemsida så ser man att det inte precis är kvalificerad arbetskraft som beviljas arbetstillstånd i Sverige. Nuvarande system är väldigt dyrt och vi hjälper väldigt få och dessutom ofta helt fel personer.

De skrattar åt oss, förstår ni inte det?”

Jag rekommenderar hela texten hos Merit Wagers blogg, den är inte för lång. Kanske öppnar några ögon?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: