Jimmy var en affärsman, lian, lian, lej

Nerikes Allehanda avslöjar 16.11.2011 att den redan i bloggen presenterade fastighetsägaren Jimmy Hoppe nu tjänar garanterade pengar på ännu en asylförläggning: ett nyöppnat boende i Gärdshyttan i Askersunds kommun.

Hoppe skuttar alltså runt omkring i Örebro län (förutom andra orter) som en löpeld för att hinna skaffa ett ansenligt antal lämpliga lokaler för lukrativ kontraktering med Migrationsverket. Han vill väl hinna före andra – branschen växer ju och är lönsam, dessutom praktiskt taget utan risker, eftersom Sverige tar emot helt vansinniga mängder invandrare, ingen ände syns i horisonten.

Det har i Gärdshyttan börjat tas in folk med blyga 30-tal, men Migrationsverket aviserar redan för 125 asylsökanden. Håll i er nu, kära läsare:

Det råder stort tryck på Migrationsverket att kunna ta hand om den strida ström av asylsökanden som anländer till Sverige. Det innebär att Migrationsverket är i akut behov av boende, och tecknar därför kontrakt med olika entreprenörer.

Av den anledningen erbjöd sig företaget Sellpower Information Sweden AB att öppna ett boende på Gärdshyttan som företaget köpte nu i veckan. Så sent som i tisdags skrev Migrationsverket ett avtal med företaget som drivs av Jimmy Hoppe.
– Vi erbjuder ett komplett boende med kost och logi. De asylsökande bor alltså här under tiden som Migrationsverket gör sina utredningar, förklarar Jimmy Hoppe.

Företagets avtal med migrationsverket löper över en tremånaders period, som sedan förlängs om behovet av boende kvarstår. Det innebär att det kan bli upp emot 250 personer som bor på Gärdhyttan, beroende på hur tillströmningen av asylsökande till Sverige ser ut.

Vem är det som betalar kalaset och gör Hoppe rik? Det är inte ”staten” och det är inte ”migrationsverket”. Det är, kära läsare, du och jag. Samtidigt som det skärs och sparas på alla områden som gäller oss vanliga skattebetalare. Sellpowers nedåtpekande resultat kommer säkert när som helst att vända uppåt.

Vi kan snart hälsa hem.

2 svar

  1. Bra inlägg Gruvmor. Tack
    Detta måste upp i ljuset men kanske vet dom flesta men skiter i det och knyter näven i byxfickan.
    Så lätt det är att gödsla med andras pengar som är våra pengar,
    Vi är många nu som insett att politik är att prioritera och ”gamla” svenskar är inte prio ett!!!

  2. […] Jimmy var en affärsman, lian, lian, lej 2011-11-18 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: