Rundgång: skattepengar till Jimmy Hoppes skatteskulder

Låter jättebra, det har löst sig för Hoppe och hans Sellpower. Hurra, eller? Hoppes Thailands- och friggebodföretag gick båda i konkurs tidigare i år. Inte ens tillfälligboende för industriarbetare gick så bra till slut.

Förra året slöt han ett första avtal med Migrationsverket och upplät Åtorps herrgård i Munkedal för asylsökande. I år han öppnat ytterligare tre boenden, varav två i Örebro län och nu ett i Rävlanda och företagets ekonomi har förbättras väsentligt.

– Vi tittade efter andra möjligheter. Vi har haft en tuff ekonomi, men i dag har vi sunda finanser, säger Jimmy Hoppe, som lovade att hans personliga skuld skulle regleras under tisdagen [13.12.2011].

Sellpower driver så kallade akutboenden för asylsökande i samarbete med Migrationsverket. Vanligtvis placeras dessa i lägenheter men i år har dessa inte räckt till, vilket enligt myndigheten beror det på att antalet asylsökande ökar samtidigt som personer som fått uppehållstillstånd blir kvar i Migrationsverkets regi när kommunerna hänvisar till bostadsbrist.

– Jimmy Hoppe och andra som har stor kapacitet räddar oss ur en situation vi inte kan hantera, säger Peter Eriksson, lokalförsörjare på Migrationsverket.

Att Sellpowers ägare har nära en halv miljon i skatteskuld bryr sig inte Migrationsverket om. Inte heller att företaget lämnat in årsredovisningen för sent med hänvisning till att det inte haft råd att anlita revisor.

– Företaget har F-skattsedel och det finns inga aktuella skulder hos Kronofogden. Vi är nöjda med det, säger Peter Eriksson.

Det har diskuterats kring att Migrationsverket kringgår lagen om offentlig upphandling genom att göra direktaffärer med operatörer som hyr ut lokaler. Men just nu pågår en upphandling och därför tecknas inga avtal som sträcker sig längre än sista februari. Avtalet gällande Rävlanda är inte underskrivet än och därför nekas GP att ta del av det.

Det är bara att konstatera: Sverige har blivit galet. Anything goes. Hänvisar till mina tidigare texter om Hoppe och andra fastighetsägare (klicka på kategorierna under denna text) som nu fått lysande tillfälle att sko sig därför att landet tar emot i princip vem som helst och hur många som helst. Så nu har tex. Hoppe hunnit tjäna tillräckligt mycket på affärerna med Migrationsverket, som ju drivs med skattepengarna, att han äntligen kan ”reglera” sina skulder. Så bra då. Dina och mina pengar, det vill jag göra helt klart.

Jag tycker att man ska satsa mycket mera på äldrevården, skolan och infrastrukturen, alltså vända skutan om det nu längre är möjligt. Och säga på gränsen: Tyvärr, nu är det fullt, nu kan vi inte ta emot mera folk som belastar vårt system så hårt. Vi kan ju inte ens hantera alla som redan släppts in.

6 svar

 1. OBS ”TOMPA” OBS Ang din kommentar 15.3.2012

  Om du har sådana misstankar om Hoppes verksamhet så tycker jag att du absolut ska kontakta både Migrationsverket och Skattemyndigheten.

  • Japp, och det verkar gå bra för honom: nya lyxlägenheter i Ställdalen till exempel, nära fd. Ritas hotell (numera asylhotell).
   http://na.se/nyheter/ljusnarsberg/1.1822807-lyxlagenheter-byggs-i-stalldalen

   Varför skulle han bry sig om att det är lite hipp som happ med asylboenden, när han kan förse helt andra kunder med adekvat lyx.

   • Renovering och stambyten… undrar hur många hantverkare som inte kommer att få betalt denna gång. Intressant att Hoppe fortfarande kan hålla på som han gör. Men å andra sidan så blir han aldrig långvarig på en ort. Verkar vara ett snitt på 2 år innan han dragit vidare till annat ställe för att fortsätta sina illaluktande affärer. Har följt honom i drygt 10 år nu för att se om det finns någon chans att driva in mina 265 000:-.

    Ett lite roligt projekt han hade var när han samlade in pengar från privatpersoner och företag för att anordna läger för skolungdomar. Syftet med lägren var att försöka hindra ungdomar att börja med alkohol, narkotika och tobak. Det som var kul med det hela var att han skickade hela personalstyrkan på fylleresa till Gran Canaria för de insamlade pengarna. Blev hyfsade rubriker i pressen på den tiden 🙂

   • Jasså du är en av dem som är direkt drabbade… Ja han sitter inte still han.

 2. […] Rundgång: skattepengar till Jimmy Hoppes skatteskulder 2011-12-13 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: