Mammut i vägen för debatten

Affe presenterar en futtig, intetsägande ”debatt” (vilket # i rad?) i Sveriges Television (den oberoende, LOL) med hjälp av en elefant. Mycket humor i serien, men visst är det närmast tragikomiskt? Jag tycker att det inte bara finns en elefant, utan rentav en mammut, i studion. Och en hel mammutflock som stör det kära journalistskrået.

Skrået som helt glömt bort sina riktiga uppgifter: att rapportera händelser för folket 1. nyanserat och 2. med relevanta bakgrunder, samt 3. granska och 4. kritisera de regerande.

Vad gör man med sådana ”journalister” som tydligen gärna kopierar rakt av notiser hopsatta av TT*, som inte alls är någon sanningens trumpet.

Eller ”journalister” som mer än gärna hafsar ihop ofullständiga snyftartiklar och reportage om ”papperslösa” – dvs illegala personer inom landets gränser. ”Nyheter” som vanligt folk sedan inte ens tillåts att kommentera.

Vem annars ska göra det riktiga jobbet medans våra journalister leker kurragömma och helgon? Nu är det vanligt folk som får sköta detta via sina bloggar. Inte rättvist.

*TT ägs av följande (små cirklar, eller hur?):
Aftonbladet 20 %
Svenska Dagbladet 10 %
Stampen 10 %
Expressen 10 %
Dagens Nyheter 10 %
Sydsvenska Dagbladets 10 %
NT Media 10 %
VLT 5 %
Upsala Nya Tidning 5 %
Pres(s)gruppen TT Intr. 5 %
MittMedia 5 %

Annonser

Ett svar

  1. Snacka om tidningskartell! Det visar ju din lista över de som äger TT. Men skulle du visa vilka som dagligen kopierar dessa vinklade nyheter, så skulle varje svensk dagstidning dyka upp.
    Det är på det sättet journalistiken i Sverige likriktas, och all kritik av politikerna uteblir, framförallt i den så centralt viktiga invandringspolitiken. Där är det tyst som i graven från de svenska journalisterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: