Anders Ceder (s) på krigsstigen?

Ceder, den eviga sossepolitikern i Lindesberg, figurerar åter igen i Lindenytt. Denna gång lyder rubriken ”Vill halvera antalet asylsökande”, vilket naturligtvis är helt missvisande då den skapar helt utopistiska förhoppningar.

Ceder är sur för att Migrationsverket placerar så många fler i Lindesbergs kommun än vad som avtalades från början. Han vet naturligtvis mycket väl, såsom alla andra som det minsta är insatta i invandringsfrågorna, att kommunerna inte har något att säga om saken så länge Migrationsverkets direktiv tvingar myndigheten att ta in så hejdlöst oproportionerligt många människor från utlandet. Läs gärna Merit Wagers blogg, där finns information från Migr-anställda.

Även Migrationsverket sitter på pottkanten. Vad göra med alla dessa människor som bara fortsätter att välla in? Alla ska ha tak över huvudet. Helst skulle alla direkt få tillgång till en egen lägenhet, vilket nu inte alltid är möjligt. Det råder ju stor bostadsbrist i Sverige.

Vissa få kommuner har ”tackat” nej till asylmottagning. Varför skulle de frivilligt sätta sig i samma miserabla situation som andra, när de ser exempel på dåliga resultat överallt runt om sig?

Ceder säger ju själv helt öppet att Migrationsverket kört över kommunen. Det gör verket naturligtvis i de flesta andra kommunerna också, inget konstigt med det, eftersom ingenting hindrar dem att göra det.

Ceder menar att han nu måste åka till Stockholm och de stora aktörerna, och få gehör. Med sig har han lyckats få folk från Askersund (Gärdshyttan ringer väl en klocka?) och Ljusnarsberg (Ställdalens asylförläggning inte heller den så värst lyckad).

För det första hjälper det föga även om man skulle ”glesa ut” asylsökande runt om i landet. De har ju rätt att bo var de vill, så när de väl fått uppehållstillstånd så får de rätt snart en lägenhet på önskad ort. Lika barn leka bäst. Titta på Ratsit exempelvis på Björkhyttevägen i Lindesberg, framför allt 1980- och 1990-talister. Lägenheterna ägs av den kommunala Libo, som tvingats anställa bovärdar. Undrar om det inte heter att invandrarna i stort sett alltid går före i kön. Eller varför är det så svårt för exempelvis studenter att få en bostad hos Libo? Så bildas det kolonier av utlänningar, knappt några ”vanliga” svenskar bor där.  Samma sak gäller många andra ställen — Eskilstuna, Örebro, Göteborg, Kungsör, Malmö…

Problemet kan börja med att asylförläggningarna på vissa ställen som Stråssa, är alldeles för omfattande. Men sedan spelar det ingen roll när så många fått PUT och stannar på orten. Det är klart att det inte blir särskilt trevligt när det bildas kolonier av vissa nationaliteter. Detta problem hjälps inte av att man klagar på asylförläggningarnas placering och omfattning.

Hörde häromdagen hur Askersunds politiker beklagade sig över att kommunens socialavgifter skjutit så högt upp. Men att de inte alls förstår vad det kan bero på. Hästbajs. Självklart vet de precis men vågar inte säga som det är, för tänk om de då skulle kallas rasister och främlingsfientliga? Huj. Bättre att låtsas att man inget vet.

– Vi måste få politikerna i Riksdagen att inse att det inte fungerar. Idag blir det för många på en och samma plats och dessutom blir de mer eller mindre lämnade där. Förr fanns pengar för att snabbt få dem i sysselsättning under deras prövotid, men dessa pengar har dragits tillbaka nu. Utan sysselsättning och att leva i ovetskap om sin framtid, det är klart att många mår fruktansvärt av den kombinationen, poängterar Anders Ceder.

Det är irriterande att folk ofta läser bara rubriken utan att bry sig om själva artikeln. Nu tror många att Ceder förespråkar minskad asylinvandring i Sverige, vilket han inte alls gör. Han tycker ju bara att man ska sprida eländet. Misery loves company. Denna helt horribla situation ändras dock inte till det bättre innan man hejdar massinvandringen redan vid gränserna. Detta är sanningen, kalla mig vad ni vill.

Riksdagsmotionen som initierades i höstas av ett par politiker, som menade att man bör ålägga Migrationsverket mer socialt ansvar för sysselsättning av asylsökande, gick raka vägen ner i det runda arkivet. Det är säkert Ceder också väl medveten om.

Jag uppmanar förstås alla att läsa hela artikeln och dra era egna slutsatser.

Önskar till slut trevlig Stockholmsresa, Anders! Säkert väntar en god middag i mysigt  kollegialt sällskap.

Tillägg om gårdagens ”dialogmöte” i Örebro:

På tisdagen bjöd landshövding Rose-Marie Frebran in till dialog kring de problemen som uppstått på asylboenden runt om i länet. Till träffen kom flera berörda myndigheter och politiker från hela länet. Men några beslut togs inte på mötet.
– –
Anders Ceder är lite uppgiven efter mötet och konstaterar att man inte beslutade någonting.
– Egentligen ingenting. Att det behövs fler platser.

Antar att stämningen inte är det bästa efter ett sådant ”dialogmöte”. Med detta i bagaget ska AC alltså åka till självaste Stockholm och möta ännu högre migrationstjänstemän. Nog är han av allt att döma förberedd att höra precis samma sak  – ”det behövs fler platser”. Vad annars?

Ta för guds skull bladet från munnen och ryt till: Nu räcker det! Sverige tar emot på tok för många invandrare! Vad har du att förlora?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: