Staten går miste om miljarder utan en somalisk handläggare på Skatteverket!

Nerikes Allehanda, Örebro län, har en helt sanslös ledarredaktör, Lars Ströman. Detta snille kommer med följande visdomsord, i en av sina många kommanterar på sin egen krönika 4.11.2012 (i själva verket dominerar hans kommentarer, han har tydligen censurerat friskt och sedan stängt av kommenteringsfunktionen när han inte klarade av fler sågande svar – håll i er!):

Skrivet 4 nov 2012 16:37 Lars Ströman
… En av mina somaliska vänner jobbar på skatteverket och drar in flera miljarder till statskassan varje år. Jag brukar säga att det räcker med hans insats för att göra den somaliska invandringen till Sverige lönsam.

Det ni! Kom ihåg detta, i framtiden, när ni undrar varför en massa somalier går före i bostadskön och försörjs av skattebetalarna.

4 svar

  1. Ja, vad var det sanslösa i det hela? Tycker du att det vore bättre att stat och kommuner avstår från dessa miljarder.
    Nej, somalier har inte förtur. De får komma på samma villkor som andra. Det nya är att det numera är okej att bevisa släktskap genom DNA-test.

  2. Du staplar floskler på varandra, utan att bemöta mig i sak. Frågan jag ställer är: Anser du att det är bra att en av cheferna på Skatteverket har utvecklat en metod för revision av företag som drar in miljarder till statskassan? Svara gärna på den frågan.

    Du kan också fundera över följande: Sverige har en relativt generös asylpolitik. Finland har en väldigt restriktiv asylpolitik. Vilket av de två länderna har starkast statsfinanser? Vilket av de två länderna har bäst tillväxt? Du vet sannolikt svaret.

    Min egen slutsats: Ja, asylinvandringen kostar pengar. Men den är inte så avgörande för landets ekonomi som du och dina meningsfränder hävdar.

  3. Nej Lars Ströman, inte så länge det finns andra verksamheter att dra ner på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: