Åkesson försöker tala förstånd med Sveriges makthavare

Det var otroligt skönt att läsa Jimmy Åkessons (SD) förnuftiga och sansade debattartikel i morse. Där har vi en klarsynt politiker som inte behöver nöja sig med en massa floskler. Han kommer med konkreta förslag, efter att ha analyserat läget. Och det är mycket illa just nu. Det brådskar med konkreta lösningar för att stoppa Titanic innan skeppet möter isberget.

Vårt svar på denna misslyckade så kallade integrationspolitik är en offensiv, sammanhållen jobbskapande politik – för alla. Särlösningarna har inte varit framgångsrika och vi kan i dag konstatera att anpassningen av invandrare fungerade bättre på den tiden då vi saknade integrationspolitik. Vi vill möjliggöra en förbättrad skola, inrättande av yrkesprogram och sänkt skatt för löntagare. Vi vill stärka starta eget-bidraget och storsatsa på komvux och yrkesvux.

Genom dessa förslag höjer vi kompetensen bland de arbetssökande och vi gör det mer lönsamt att arbeta. Dessutom gör vi det lättare och mer lönsamt att anställa genom sänkta arbetsgivaravgifter för små och medelstora företag, minskat sjuklöneansvar och förändrade turordningsregler.

Vad Sverige behöver är inte mer av bidragsjobb, vuxendagis och andra särlösningar utan vad som krävs för att bekämpa utanförskapet är en ansvarsfull invandringspolitik, en effektiv arbetsmarknadspolitik, en ändamålsenlig utbildningspolitik och tydliga krav från samhällets sida.

När vi i dag delar ut svenska pass till människor som inte kan ett ord svenska och efterskänker invandrares hemutrustningslån för miljarder sänder vi ut helt fel signaler. Det måste i framtiden bli tydligt att ansvaret vilar tungt hos den enskilde och medborgarskapet kan bli en nyckel i detta givet att det ställs krav för att förvärva det. Vad vi politiker däremot kan göra är att skapa förutsättningarna, vilket också är vad Sverigedemokraternas politik syftar till. Jimmy Åkesson Dagens Nyheter 5.11.2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: