Visst har Sverige varit ett rikt land

ymnighetshorn

Ja, utan tvekan har Sverige varit ett jämförelsevis rikt land. Detta så länge systemet har varit slutet på det sättet att inte hela världen bara har kunnat komma hit och ta för sig. Ingen förnekar väl detta?

Men även vårt ymnighetshorn kan sina i fall precis vilka som helst får ta del av vår välfärd utan motprestation. Detta torde vara enkel matematik! Om fler och fler kommer hit med den motiveringen att de ämnar bli försörjda resten av livet här, med hjälp av tillgångar från våra skattekistor, så säger det sig självt att ett sådant system är dömt att sluta i katastrof.

Då har vi inte längre någon välfärd och Sverige kommer då att räknas som ett fattigt land. Det är redan nu skillnad på folk och folk, kan det bli sämre? Tänk på hur man ständigt sparar på skola, vård och omsorg, medan man aldrig snackar om besparingar inom migration eller asylområdet.

Man till och med öppnar egna vårdcentraler nära asylförläggningar, eller bygger splitternytt boende för några ”unga män”, sparkar ut svenska hyresgäster, stänger ålderdomshem för att i stället öppna boenden för ”ensamkommande barn” (som varken är ensamkommande eller barn i verkligheten), ger dem personal 1:1 (när har man haft det inom förskola eller ålderdomshem?), ibland fler än de som ska tas om hand. Dygnet runt.

Pensionerna bromsas och bromsas, snart finns det väl inga slantar till folk som faktiskt jobbat hela livet och betalat rätt stora summor in i systemet och dessutom beskattas tyngre än löntagare. Pensionsresurserna sinar så man nästan inte hinner se vad som sker, medan invandrare som aldrig tillfört något in i systemet, kan plocka ut obeskattat ”äldreförsörjningsstöd” som vida överstiger mångas pensioner. Och så vidare. Visst är det stor skillnad på folk och folk, men det är inte Sverigedemokraterna och andra invandringskritiska som skapar dessa orosmoment.

Varför skriver jag nu så här? Jo, jag råkade mycket tidigt på morgonsidan klicka på Dagens Nyheters ledare, rubricerad ”Rör inte asylrätten”. Den avslutas med det liturgiska mantrat ”Sverige är ett rikt land”. Hmph.

Nämen, ingen har väl planerat att göra det? tänkte jag omedelbart. Den icke namngivna ledarskribenten ondgjorde sig över Tobias Billströms planer på att strama åt den  invandrarflodvåg som vi upplevt under några år nu. Det var ju förstås givet.

Moderaterna vaknar sent, och säkerligen mest pga att de ser hur deras väljare lutar åt SD-hållet. Någonting måste de ju göra, eftersom galluparna säger att de röstberättigade tycker att SD:s invandringspolitik är bäst. Så det var givet att de börjar sno åt sig SD:s invandringspolitik och andra synpunkter, vad annars.

Hur som helst så vill jag inte älta i detta mera utan länkar till Merit Wagers blogg om ämnet: Vem är det som har sagt att man tänker ”röra asylrätten”?. Hon om någon kan påstås vara expert inom asyl- och flyktingområdet, inte minst pga att hon i åratal fått brev från ”insidan” – från medarbetare på självaste Migrationsverket. Citat från inlägget (listan på ogrundade asylansökningar fortsätter):

Dessa berättelser måste läsas för att man ska förstå grunden till det migrationsministern nu vill göra: minska antalet människor som kommer hit och söker asyl utan några som helst lagliga eller konventionsrättsliga skäl. Dessa berättelser måste läsas för att man ska se den verklighet som existerar och som miggorna ser och ihärdigt rapporterar om år ut och år in, och som innefattar:

– försörjningsinvandring (vilket det inte finns stöd för i UtlL),
– skenäktenskapsinvandring (vilket det inte finns stöd för i UtlL),
– sjukdomsinvandring ((vilket det inte finns stöd för i UtlL)

Merit Wagers välfyllda blogg är mycket värdefull för alla som håller på att vakna. Vi som redan är det, blir oftast ännu mera arga – och nedstämda – när vi jämt får höra om de oegentligheter som hela tiden pågår. Men fakta är fakta, oavsett vackra eller fula. Är man en ärlig människa så kan man inte fortsätta förneka fakta.

ymnighetshorn-tom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: