Tragikomix

astob1

Undrar hur många miljoner människor har hunnit njuta av den ypperliga tecknade serien Asterix och Obelix? Jag tillhör dem, sedan tidigt 1970-tal. Blev påmind av en figur i en av äventyren, dock bara pga namnet – Tragikomix.

Den dubiösa äran av minneskopplingen får den fega skribenten Anders Lindberg som tråcklar sina alster hos Aftonbladet, bland annat. Häromdagen hade Sveriges Television (den ”oberoende”) släpat in honom av alla människor, för att dövörat och med en dåres envishet babbla emot Centerpartisten Christer Danielsson när denne argumenterade mot böneutrop från minaret i Sverige. Fråga inte mig hur SVT tänkte där.

En som är kritisk mot Sveriges invandringspolitik, erbjöd ett idealiskt tillfälle för denne Anders, att debattera dess konsekvenser. Men ack, den tragiska figuren tog inte emot erbjudandet. Avpixlat 9.2.2013 Anders Lindberg hävdar: invandringskonsekvenser bara myter

Hans motivering? ”Det går inte att debattera mot någon som är anonym” och ”Invandringskonsekvenser är bara myter”. Häpnadsväckande korkat!

Anders Lindberg vågar väl aldrig ”ta debatten” om han väljer en sådan märklig ställning och kommer bara med ursäkter. Detta är ju bara skrattretande – komiskt. Och Anders feghet gör saken till någonting sorgligt – tragiskt. Alltså sammanlagt tragikomiskt. Jag kan inte komma på något ord som bättre beskriver sk journalistik i Sverige.

2 svar

 1. hej gruvmor
  vi bor i samma bergkedja, du i norr, jag i söder, kilsbergen, (nästan iaf)
  jag vill bara säga att det är roligt du fortsätter att skriva,
  vi behöver någon från bergslagen som reder ut saker och ting som NA inte orkar med, (detta skämt till tidning)
  så, välkommen tillbaka
  mullis

 2. Tackar för stödet! Det verkar lite glest med seriösa bloggare häromkring, så jag fortsätter väl ett tag till.
  Vi får förresten hoppas att Kilsbergen inte blir förstörda nu i snar framtid trots hotbilden. De är ju så bra i nuvarande tillstånd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: