Slut på bostäder i Lindesberg med

hand9950I motsats till allt jag hört hittills, så har tydligen styret i Lindesbergs kommun trots allt lyckats stoppa mottagningen av invandrare jämte anhöriga. Kontraktet med Migrationsverket har handlat om 65 personer. Jag vet inte om man kan riktigt lita på att det nu blir en rejäl paus i mottagandet. Hur som helst så ändrar detta tyvärr inte villkoren för de många asylförläggningarna i kommunen.

fullt_hus

Sveriges Radios notis om saken:

Bostadsbrist stoppar invandring i Lindesberg

Publicerat: onsdag 27 februari kl 21:04 , Nyheter P4 Örebro

Lindesbergs kommunstyrelse har beslutat att stoppa flyktingmottagningen och anhöriginvandringen tills ”bostadsbeståndet i kommunen gör ett mottagande möjligt”, skriver na.se.

Lindesbergs kommun har sedan 1998 haft avtal med staten att årligen ta emot ett antal nyanlända invandrare. Detta tog slut vid utgången av fjolåret och ett nytt förslag fanns för 2013. Det gällde mottagandet av 65 nyanlända.

Före jul gav kommunstyrelsen förslaget på en ny överenskommelse till kommunchefen för att utreda konsekvenserna av flyktingmottagning och anhöriginvandring.

hand9931Men vid tisdagens sammanträde för kommunstyrelsen togs beslut ”att avvakta med en ny överenskommelse tills bostadsbeståndet i kommunen gör ett mottagande möjligt”.

– Den praktiska konsekvensen blir att vi inte kan ta emot från Migrationsverkets anläggningar. Det rör sig om ett tiotal personer på ett år, säger Sven Lyttkens, kommunens flyktingsamordnare till na.se.

2 svar

  1. ”Äntligen!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: