Alla – vilka? – måste jobba längre

Gäller det herr Reinfeldt med?

reinfeldt-arbeit-macht-frei

Eller är han personligen undantagen pga sin tillhörighet i det sk. politikerskrået? Jag har länge trott att han inte bryr sig nämnvärt om att jobba efter valet 2014, inte för Sveriges framtid i alla fall. Har inte han faktiskt smygsignalerat i sin omgivning att han tänker dra i spaken och lyfta vidare till ”nåt annat”?

Den sk Framtidskomissionen har kommit med en rapport av Einsteinsianska IQ-proportioner. Tänka sig att vi alla måste jobba längre ”för att säkra välfärden”. Vilken välfärd?

Skatter och avgifter höjs så att det hela tiden blir ännu dyrare att bo och leva i Sverige. Vård och omsorg är snart inte längre till för landets medborgare. Medicinsubventioner sänks med jämna mellanrum. Tandvården inget att ens drömma om för många vanliga löntagare och pensionärer, inte att snacka om för arbetslösa. Psykvården är nästintill obefintlig. Skolan ligger redan i botten.

Brandkåren kan inte längre garantera att de kan rädda folk. Ambulanspersonalen är inte så bra som de bör vara. Vägar glider ner i diken och folk kör sönder sina bilar i de allt djupare groparna. Länsstyrelserna har som uppgift att övervaka diverse funktioner, men hävdar jämt och ständigt att de ”saknar resurser”.

Snart får man ingenting alls för skattepengarna.

Man saknar faktiskt ord. Som sagt, undantagen från arbetsplikten verkar bli rätt många: räkna till att börja med bort alla politiker som inte krävs att de står till arbetsmarknadens förfogande – och alla invandrare som hellre lever på bidrag.

Ett svar

 1. Jaa….det är klart att det måste bli så här. Ifall mycket av arbetskraftsinvandringen fungerar som nu:
  – män 7 år median till arbete
  – kvinnor 10 år media till arbete

  då måste någon annan jobba och betala skatt för att bidragen etc. skall försörja alla dessa som säkert med stor möda söker jobb…….dock kan de medianer som relateras ovan innebära att det finns en fortsatt försörjning, åtminstone delvis pga att låglönejobb ger mindre än bidragsnormen för vissa typer av familjekonstellationer (många barn t.ex. äldre anförvanter etc.)

  Och höjningar av pensionsålder är inte helt fel…många vill jobba längre men få ges den möjligheten . . DET FATTAS JOBB!! så alla pensioner och allt försörjningsstöd måste skattas ihop…….förstår bara inte vad som är BERIKANDE med detta?

  Vare sig vi har råd med allt detta eller inte så kostar det och naturligtvis drabbar det många annars finns ju inte de ”extra” medlen….dvs där det finns mycket pengar kan man spara…..pensioner, vård, arbetslöshetsunderstöd, utbildningar osv osv…….till slut äter vi upp utsädet……..sen blir det trist…….

  Gör analysen och presentera ”pros & cons” för hela ”initiativet”

  Och som vanligt flyktingar är en försvinnande del i detta….

  MEN det stora flertalet är de som det är ”så synd om”

  Det finns 1Miljard som har mindre än 1$/dag dom är det riktigt synd om men ingen enda av dom kommer till Sverige då det tar 200år för dessa att spara till resan…..
  Så inte ens ”synd om” är giltigt i ell makro perspektiv…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: