Släpp bostäderna loss – det är vår!

kävlinge-inga-lediga

Avpixlat har tagit upp en besvärlig och pinsam situation i Kävlinge kommun:

Skånsk kommun måste frigöra lägenheter – till förmån för flyktingar

HAVERI KKB Fastigheter AB är ett av Kävlinge kommun helägt, allmännyttigt bostadsbolag. I nästa vecka väntas politikerna i kommunstyrelsen fatta beslutet att man årligen måste frigöra 20 lägenheter. Det är konsekvensen om kommunen ska uppfylla avtalen med Migrationsverket om flyktingmottagning.

Carina Ingelsson (FP), ordförande i KKB:

– Antalet, 20 lägenheter, utgår från det behov som finns. Individ- och familjeomsorgen ska sedan fördela lägenheterna. Skånska Dagbladet

Det framgår inte hur man ska frigöra dessa lägenheter. I en kommentar i vår newsdesk skriver dock vår tipsare:

Alla boendes (4 st) lätt förståndshandikappade i första trappan till höger på bild blir tvångsförflyttade från sina lägenheter vilka ingår i ett gruppboende (särskilt boende) på Korsbackaområdet i Kävlinge. Dessa vräks och tvångsförflyttas till Pilgården i Furulund vilket är ett gammalt ombyggt servicehus för äldre (ålderdomshem, vilket även på senare tid fungerat som boende för ensamkommande “barn”.

*    *    *

Under Avpixlats artikel (Skånskan tillåter ju inte att folk kommenterar, så demokratiska vill de inte vara!) hittade jag följande kommentar av signaturen pilsnerkorv 2013-03-09 som dessvärre inte har egen blogg:

”Svenskar ut – flyktingar in. Här är politikerna som inför tvångsförflyttning i Kävlinge”.

Det är rubriken på den artikel som Skånskan borde ha publicerat. Med namn och bild och ett förtydligande av var och en som säger ja till beslutet.

Det hade hjälpt ortsborna att förstå konsekvenserna av den förda politiken – det vill säga vad de får för sina skattepengar – och vilka som på deras bekostnad tar betalt för att utföra densamma.

Skånska Dagbladet, som uppbär ett inte oansenligt presstöd, agerar istället maktens redskap. Ordet ”måste” signalerar oåterkalleligt, protester göre sig icke besvär.

”Frigöra” tyder på att någon tvingas lämna ifrån sig sitt hem – eller har Kävlinge kommun tomma lägenheter stående? (En provklick på bostadsbolagets webbplats kkb.se/Lediga lägenheter ger följande svar: ”Sökningen resulterade ej i några träffar…).

Artikeln är inte ens undertecknad. Så liten vikt lägger Skånskans redaktion vid denna nyhet att den behandlas som en oansenlig notis.

Här får en politiker – helt oemotsagd – basunera ut ett budskap som är rena sprängstoffet och föranleder en mängd följdfrågor, vilka alltså uteblir. Läsarna anses inte ens värda möjligheten att få kommentera innehållet.  Kommentarsfunktion saknas ju.

Det är ohederligt, ett maktmissbruk och definitivt inte journalistik. Detta är inte värdigt Sverige.

Så här presenterar sig Skånskan på sin webbplats:

Skånska Dagbladet står på den lilla människans sida gentemot överhet och maktelit. Tidningens symbol är den skånska pantern – ett heraldiskt vapen från vikingatiden – som både representerar vår trygga skånska hemvist och vår beredskap att visa klorna när det behövs.

Jag tackar pilsnerkorv för tillståndet att publicera hans uttömmande kommentar här. Om någon undrar: nej, i Lindesbergs kommun växer inte heller lediga lägenheter i träd, utan det är en bristvara. Man får ytterst lite information från LIBO eller privata hyresvärdar, men det har sagts att bostadskön är ca 800 personer lång. Vad innebär allt detta när man vet att det ändå finns en invandrande anhöriggrupp som säkerligen vill inom kort flytta till just lilla Lindesberg, eftersom ju deras anhöriga redan bor här? Inte kan väl kommunen hindra dem?

Vill bara i sammanhanget påminna om att Lindesberg från årsskiftet höjde inkomstskatten med en hel krona. Det får en att säga hmmmm och börja fundera lite! Eller också blundar man åt det hållet, sätter på platt-tv:n och följer den ur alla proportioner uppblåsta Melodifestivalen, väntar på fredag med mys, fest, dricka, rök (av varierande substanser), och så vidare. Och struntar fullständigt i hur samhället håller på att vittra sönder pga de verklighetsfrånvända politikernas nya religion, multikult, som baserar sig på massinvandring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: