Vågar vi hålla andan medan vi väntar, Ceder?

Käre Anders, allas vår kommunfader!

Jag vet att du är ett av de tio kommunalråd som nu sist ropat på hjälp hos Sveamamma, för att kommunen inte klarar av utlänningarnas anhöriginvandring.

mayday

I samma veva basuneras nu ut en mystisk OECD-rapport, som försöker bevisa med hjälp av statistik, inget mindre, att invandring minsann är berikande och invandrarna gynnar samhället och i slutänden inte alls är tärande.

samhallsvinst

Vad jag vill veta, och nu vill jag ha ett tydligt och rakt svar för en gångs skull: När ska minus vända till plus? Rött till svart? När ska vi börja se den länge propagerade berikningen, i stället för de rådande, mycket negativa konsekvenserna av massinvandringen?

Avpixlat.info kan vi läsa en avvikande kommentar på OECD-rapporten. Alla är inte så naiva och ensidiga som till exempel SVT, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter.

Mer ärliga undersökningar inriktade på att redovisa prognoser och debet och kredit för dagens invandring i stället för att dra nytta av historiska fakta från en tid med en helt annan politik och profil på invandringen, visar att massinvandring är en enorm förlustaffär. För Sverige handlar det om i storleksordningen 50-100 miljarder kronor netto varje år. Och då talar vi endast om specifikt ekonomiska kostnader som endast utgör en del av problematiken.

Till dessa kommer mer svårmätbara samhällskostnader som invandringens konsekvenser ger upphov till, exempelvis minskad trygghet när kriminaliteten och de sociala problemen ökar, minskad sammanhållning när den etniska/religiösa splittringen och balkaniseringen ökar, religiös radikalisering, kulturkrockar, urholkning av värdegrund med flera värden som handlar om medborgarnas livskvalitet men kan vara svåra att mäta i kronor och ören.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: