Glädjerop! Småskolorna får leva även i fortsättningen!

Uppdatering 19.6.2013:

Enligt Mats Sejboldt (SD) beslutades det mot arbetsutskottets rekommendation och Socialdemokraternas förslag – och faktiskt mot min förmodan – att bevara skolorna i Ramshyttan och Rockhammar.

Förhoppningsvis så kommer inte denna fråga upp igen. Vi tycker Ramsberg och Rockhammar behöver lugn och ro, och att fler familjer flyttar in utan att ha nedläggning av skolor över sina huvuden.

Däremot föreslås besparingar inom skolan. Kultur i skolan mistar 750,000 men nattomsorg kommer att kvarstå för 600,000. Sverigedemokraterna har lovat att kämpa för nattomsorgen för de arbetande skattebetalare som behöver nattis för att sköta sitt arbete.

Se vidare på den lokala SD-sidan för kontaktuppgifter och annan information.

1.6.2013: Bevarandet av småskolorna i kommunen kan du påverka

På Lindebergs kommuns Barn- och utbildningsnämndens möte 2013-05-30 föreslogs om nedläggning av skolorna i Rockhammar och Ramshyttan.

Nämnden beslutade om återremiss. Detta förslag återkommer i BUN precis före midsommar, onsdagen den 19 juni.

ramshyttansskolaBoende i Ramsberg kan tycka till om nedläggning av skolan i Ramshyttan måndagen den 10 juni 2013 kl 18.30.

Vi sverigedemokrater vill se en levande landsbygd, allt kan och får inte bli centraliserat till Lindesbergs stad. Ni har absolut 100 % stöd och givetvis kommer vi att närvara den 10 juni.

Sverigedemokraterna
Mats Seijboldt

I en NA-artikel om ärendet får några föräldrar tala:

Föräldrarna tar bland annat upp frågor om vad som är tänkt med lokalerna, om man räknat på skolskjutskostnaderna, om anpassning i en stor skola för en elev med svår allergi, om Stråssaeleverna kan köras till Ramsberg för att få fler elever. – Vi förslog också att hemtjänsten skulle kunna ha sin bas i skolan för att spara deras lokalkostnad. Men vi fick inga svar, säger Evelina Person.
Skolverket har nyligen lämnat sin rapport efter tillsyn i kommunens skolor. Där får Ramshyttans skola beröm för trygghet och arbetsro, dessutom bra resultat på nationella prov.
– Jag tror att det beror på lugnet vi har här. Satsa istället och rekommendera familjer att välja småskolorna så de blir eftertraktade, säger Jane Lyzell.
– Anpassning för barn som har problem i stökiga miljöer kostar mycket. Kanske kunde man köra hit några som behöver arbetsro istället, säger Sara Mattsson.
Föräldrarna kommer nu att ta fram konkreta förslag för att rädda kvar skolan. Ett nytt möte med politikerna är planerat till den 10 juni.
– Lägger de ner skolan, då dör ju Ramsberg. Barnen får ju flera mil att åka enkel resa, vem vill bo här då?

Jag tror att vi anar hur det kommer att gå, men alla berörda måste trots det engagera sig och göra vad de kan, så att skolan ändå skulle få leva vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: