Svammeldalen

Ska man anta att landets statsminister menar vad han säger? Att Mona Sahlin är hans idol? Ge mig styrka. Är människan sjuk och behöver hjälp, men saknar sjukdomsinsikt?

WEB_INRIKESJag hittade under Avpixlat-artikeln ”Åkesson kommenterar Reinfeldts Almedalstal” en kommentar som jag tycker överensstämmer mycket väl med mina egna funderingar, så den återges här med några små ändringar:

Vilket oansvarigt och omoget utspel från en egotrippad och hatisk statsminister med en personlighet som torde intressera många experter för en djupare analys.

Reinfeldt är väl medveten om att Alliansen kommer att förlora stort i nästa val. Jag skulle tro att man sitter på en hel del data i ämnet. Dessutom önskar en stor majoritet, 67 procent, av drygt 1 550 tillfrågade större skillnader mellan de politiska partierna i Sverige.

Han vet att många kommuners ekonomi är bankrutt och sannolikt hela landets inom några år. Vad händer sedan när man väl sålt ut alla gemensamt ägda verksamheter till storfinansen, dessutom till underpris, för att täcka underskotten i statens finanser? Skall man leasa ut jordbruksmark och våra vattendrag? Man säljer ju ut våra gamla och sjuka för 30 silverpenningar, så varför inte.

Två enorma problem – heta potatisar

Han vet att både kommuner och landsting är på väg utför då man i flera fall inte avsatt tillräckligt med pengar för avtalade pensioner. Säkerligen väntar även en stor fet smäll bakom hörnet för hushåll med stora bostadslån. De med stora lån – ja de hittar vi troligen inom Reinfeldts egen väljargrupp…

Reinfeldt: Efter mig, syndafloden

Dessutom har han ju redan utfört sitt uppdrag och uppnått målet för ”De Nya Moderaterna” – att rasera välfärdsstaten. Det har han gjort genom en exempellös invandringspolitik i uppgörelse med västvärldens mest extrema parti – Miljöpartiet.
På så sätt har han orsakat landet så pass stor skada att det fredliga välfärdssamhälle vi kände, för alltid är borta.

Det slags välfärdssamhälle vi och övriga nordiska länder har haft, kräver en homogen befolkning som känner hög grad av lojalitet med samhället och med varandra, en vilja att göra rätt för sig och en tilltro och tillit till sina medmänniskor.

Det samhällskittet är nu borta. Puts väck. I dess ställe har vi fått bilbränder, upplopp, personrån där särskilt unga och gamla är utsatta, våldtäkter, korruption, svart handel, en raserad skola och sjukvård, med mera. Till dessa svarta hål går numera en stor del av våra skattepengar, i stället för till välstånd och investeringar för att bygga en bättre framtid för kommande generationer.

Det blir ett ”mer spännande samhälle” säger ”nymoderaten” Reinfeldt och hans nya ”kompis” Mona Sahlin (fd. fienden). Jag säger att ett samhälle som inte visar respekt för sina förfäder och inte heller värnar sina efterkommande, inte kan betraktas som civiliserat. Att dessa politruker saknar både moral och en värdegrund. Deras samhälle, ”Det Nya Sverige” är ett korthus byggt på lösan sand.

Att i det läget ”utmana” sossarna och särskilt Löfven är ett spel för gallerierna som väl snarast visar Reinfeldt som den clown och dåliga ledare han är. Förvisso sätter det Löfven i en rävsax där hans val kan leda till att många sossar, framför allt inom LO-kollektivet, kommer att rösta på SD.

Reinfeldts utspel kan således leda till ett strömhopp av ilskna moderater till SD liksom av sossar. Bra jobbat Reinfeldt! Snacka om att splittra ett samhälle.

Eller är landet så illa ute att man vet att kraschen snart kommer och att man då helst vill lämpa över ansvaret på någon annan.

Text och ändringar med vederbörandes tillåtelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: