Pojkstreck blåses upp av PK-tidningen Nerikes Allehanda

pojkstreck-kkchld65Som väntat, blåser ”reportrarna” på Nerikes Allehanda upp förra veckans pojkstreck. Det är förstås inget annat än skrattretande, men samtidigt tråkigt. Om läsarna nu inte känner till Stråssa och Stråssabor, så tror de kanske att byn fullkomligen vibrerar av främlingshat så att luften nästan inte går att andas. Naturligtvis går artikeln inte att kommentera.

Oro på asylboendet i Stråssa – Det är så mycket hat, säger en av de asylsökande.

Det är bl.a. därför jag uppmanar obetänksamma ynglingar att låta bli med sitt bus, för sådant leder inte till något gott, utan föder bara just sådana här NA-reaktioner. Vi som är Sverigevänner, skulle säkert allihopa vilja slippa läsa uppblåsta, överdrivna texter som nu i NA i dag.

NA-anställda borde faktiskt ändå tänka på att om Migrationsverket placerar 110 asylsökanden i en by med 300 invånare (varav 8 % dessutom är invandrare med personnummer) så är det inte annat än väntat att några reagerar lite. De bör också fatta att de som nu gjorde detta senaste, knappast är allvarligt farliga för sin omgivning.

Om en person blir misshandlad i Stråssa av flera asylanter, så skriver NA ingenting. Nada. Man får höra sådant från någon annan som råkar känna vederbörande. Varför, NA? Ska ni inte skriva om att asylanterna är farliga, våldsamma, alltför många och hatar säkert Sverige? (Med tanke på flera uttalanden om att det är som i fängelse att bo i Stråssa.)

vinklad-rubrikOm jag gjorde som PK-”journalister” brukar göra, så skulle jag rubricerat detta inlägg på exempelvis följande horribelt vinklade sätt:

Asylboende erkänner att de går med falska namn

Bara för att det i slutet av artikeln påpekas att de intervjuade personerna i texten fingerats namn men egentligen heter något annat. Vill man vara illvillig och har för lite riktiga argument som PK-media, så kan man vinkla händelser hur idiotiskt som helst.

I en medföljande artikel försöker Sofia pressa polisen att komma med något skandalöst (kanske?):

Upplever du att det finns en hotbild emot asylsökande i Stråssa?
– Vi har särskild bevakning av området, konstaterar Lennart Andersson.

Oj halleluja, det har vi ortsbor bett o bönat för, många gånger. Polisens bevakning har i huvudsak bestått av att de kört förbi ibland, åtminstone med målade bilar. Om de spanar häromkring i civila bilar, vågar jag inte säga något om. Men var skulle sådana resurser plötsligt skänkts ifrån? Himmelen kanske?

Hur ska det gå för Stråssa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: