Äsch! Inte svenskar som hotar asylanter.

”Hon satsar trots oviss framtid”

Helena på Nerikes Allehanda har intervjuat en pakistansk asylsökande kvinna i Fellingsbro. Här har vi en asylant som försöker anpassa sig i det svenska samhället så fort som möjligt. Det låter mycket bra att hon redan hittat en nisch där hon skulle kunna passa in. Måtte hennes man känna samma behov, så att hon inte ensam behöver försörja familjen.

lipface_disappointedHelena försöker rätt genomskinligt mjölka fram något upplevt främlingsfientligt ur henne (vad annars?) men svaret blir en stor flopp:

NA har de senaste veckorna rapporterat om bränder och hot på asylboenden i kommunen. Men hotad har hon inte känt sig.
– Av svenskar? Nej, aldrig. Jag vill stanna i Fellingsbro. Det behövs mer mode och mer kärlek här. Och mina döttrar vill stanna.

Jag skulle gärna velat sitta som en fluga i taket, för att få höra ifall damen utvecklade saken på något sätt. Det lät liksom att hon blev rentav förvånad när Helena frågade henne om hotbilden. Att det skulle vara svenskar. Då betonar hon det. Men finns det kanske andra som har hotat henne? Det blev osagt.

Ett svar

  1. En kristen familj från Pakistan; det kommer säkert att gå bra för dem i Sverige. Hoppas de får stanna! Reportern kunde väl frågat något om problemen i vardagen på asylboendet i Askersund, men hon anande väl karaktären av dem och avstod därför

    För övrigt är det väl konstigt att man inte kan få fram ett asylbesked på nio månader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: