Lindesberg sjunker allt närmare botten

24i Bergslagen har intervjuat socialchefen i Lindesberg. Summan av kardemumman blir att allt måste stramas åt och besparingar åtgärdas snart med en yxa i stället för en hyvel, men när det gäller invandrare så får de kosta hur mycket som helst, himmelen är gränsen.

Årets siffror för försörjningsstöd skenade iväg i början av året, men ser nu ut att vara på rätt väg. Dessutom är kostnaderna svåra att styra.
– Jag kan ta ett exempel när vi i juli fick hit en familj med åtta barn. Det kostar oss över 30000 kronor i månaden.
Vissa delar av verksamheten inom socialnämndens område går dock bra. Hemtjänsten visar ett överskott som kompenserar underskott i verksamheten för funktionsstöd, men försörjningsstöden kan snabbt öka utan att det går att bromsa kostnaderna.

tåg-mot-kraschNär tänker folk vakna upp och gå ut och börja protestera? Ska lindesbergare fortsätta att rösta på gråsossar, nymoderater, miljöpartisaner och vänstrare? Oj glömde visst (C) men tja, de kommer väl att försvinna inom kort. Är det nån krisdemokrat kvar kanske? Ditto.

När man har ett problem och ser klart och tydligt att de gamla vanliga åtgärderna inte biter, är det inte dags då att testa lite nya mediciner?

Tuff, tuff, tuff, säger tåget som far i ilfart mot en krasch. Vi är redan i en skarp kurva. Man borde bromsat för ett bra tag sedan. I stället försöker man slå rekord. Ajabaja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: