90-åring betalar mer för oönskat, torftigt boende. Varför?

Är inte detta ärekränkande?

Från en färsk insändare rubricerad ”Äldre får inte välja”, i Bärgslagsbladet / Arbogatidning:

äldre_damDen valfrihet många lovsjunger gäller inte en äldre människa som är helt klar i huvudet men när kroppen inte längre hänger med. Accepteras inte erbjudet permanentboende åker man ut från korttidsboendet och hem fortare än kvickt.
Det blev inte Nordlund, utan ett rum på 37 kvadrat på fel sida om E18. Mitt i rummet tronar en ful gammal säng som säkert är betald för länge sedan.
Det finns varken kyl eller kokmöjligheter, hon kan inte förvara något kallt eller koka en kopp kaffe om hon skulle vilja.
Hon betalar 4305 kronor per månaden i hyra till KBAB, då ingår el och sängen, men några lampor drar inte mycket! Något annat har hon inte möjlighet att göra av med el på.
I Bbl/AT utannonserades en lägenhet på 78,4 kvadrat till ett pris av 5843 kronor per månad. Det är samma bostadsbolag som hyr ut och några hus från boendet mamma har. I hyran ingår inglasad balkong och kabel-tv, jag utgår ifrån att det även finns både spis och kyl i lägenheten.
Jag förväntar mig ett svar och en motivering till varför våra gamla ska betala så mycket mer per kvadratmeter än andra hyresgäster.

rättvisanMan blir konfunderad. Det hela låter rakt ut sagt grymt och omänskligt. Den äldre damens livskvalitet är borta. Sverige tar med andra ord hellre och bättre hand om vilken gapig utlänning som helst, än sina egna. Som svensk ska man helst vara ung och frisk hela livet ända tills man dör, för att bli åtminstone någorlunda rättvist behandlad. Är man en oförmögen äldre person, så är det helt kört. Är det någon däruppe som bryr sig?

Kommenteringen i tidningen ser ut att vara öppen, men konstigt nog finns inga kommentarer till insändaren. Märkligt! Det torde vara fler som har liknande erfarenheter av hur de äldre i samhället behandlas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: