Hoppe vill ha homogent ägande

Hoppes_kopplingar20130908Diagram från allabolag.se.

incentiv-sv-färg2Det blev säkert lite surt när Migrationsverket plöstligt inte ville fortsätta att använda sig av Jim Hoppes fastigheter i Skåne. Den ihärdige, smarte affärsmannen, tillika ägaren av JH Group AB 556396-5499 (Sellpower Information AB hade tidigare samma organisationsnummer) ger dock aldrig upp eller sitter still, utan försöker åter bre ut sina ägor och verksamheter. Den här gången i Ljusnarsbergs kommun där han bl.a. äger f.d. Ritas Hotell i Ställdalen. Hans ena son köpte för övrigt nyligen en villa på Krokforsvägen.

Jim har intervjuats av Nerikes Allehanda:

Konferensanläggningen vid Gillersklack är såld till Jimmy Hoppe. Nu förhandlar Hoppe med kommunen om att även köpa även badhuset på Klacken. Hoppe vill dessutom överta idrottsplatsen Bergslagsvallen.

Förvånansvärt nog har en (1) kommentar slunkit genom censurvallen:

Lägerverksamhet är med andra ord undermåligt husrum för asylanter för er som inte har någon inblick i denna paradskojares affärer. – Patetisk 8 sep 2013 16:25

Uppdatering 11.9.2013: Det visas nu flera kommentarer.

Undrar om Hoppe är kompis med Bert Karlsson, eller ser de varandra som rivaler?

mdval018Berts flagga från Ny demokrati-tiden har nog falnat. Bilden av honom i en vit t-tröja med den svenska flaggan och orden ”Absolut svensk” finns fortfarande på Resumé, där Bert sägs vara rådgivare till flera S-politiker, bl.a. den ökände Jan Emanuel Johansson (2006).

Följande information har sammansatts av DN i januari, i en artikel där det käbblas bla om flyktingströmmen från Syrien och asylboendekostnaderna, som trefaldigats.

Gärdshyttan ägs av Sellpower Information Sweden AB. Företaget har byggt sin verksamhet på flyktingströmmen till Sverige.
Under 2011 och 2012 har Migrationsverket betalat 86 miljoner kronor till företaget för sex olika asylboenden. I dessa kostnader ingår även mat.
Två har redan stängts. Där inhystes de asylsökande i ett gammalt Folkets hus nära Lysekil och i ett utslitet sanatorium i Rävlanda nära Mölndal.
Två asylboenden blev under­kända i Migrationsverkets upphandling i november. Men här bor fortfarande asylsökande fram till mars.
Det gäller Gärdshyttan och Ritas hotell nära Kopparberg. I upphandlingen fick Ritas hotell kritik för fuktskador i matsalen och på toaletter.
Sellpower har överklagat upphandlingen och inspektörernas besiktning. Företaget säger att renovering pågår.
Sellpower driver även Åtorps herrgård och Rosenkullen i Munkedal. Dessa två har godkänts i upphandlingen.
Företagets ägare Jim Hoppe är dömd till dagsböter för bokföringsbrott. Hoppe säger att han inte hade råd att anlita en revisor för att göra sin bokföring. År 2010 gick hans företag nämligen med förlust.
Året därpå, sedan företaget tecknat kontrakt med Migrationsverket, hade Sellpower Information AB en omsättning på 11 miljoner kronor.

Hoppes bolagsengagemang enligt Ratsit:

Information om engagemang: Här anges hur många bolag som personen har engagemang i, samt vilka bolag detta avser, samt vilka befattningar som personen har i dessa bolag. Man kan ha flera olika befattningar i ett bolag.

Bolagsengagemang Antal bolagsengagemang: 8 st

JH Group AB (556396-5499) Styrelseledamot
Förvaltningsbolaget Åtorps Herrgård AB (556498-5421) Styrelseledamot

Bergslagsäventyr AB (556537-7503) Styrelsesuppleant
Myshus AB (556640-1831, Konkurs avslutad 2012-05-09) Styrelseledamot
Bohus GG AB (556683-9618) Styrelseledamot
Thailand Dream Village AB (556719-9277, Konkurs inledd 2011-07-29) Styrelseledamot
Kung Rane Rum o Konferens (620323-XXXX-00001) Innehavare
Hoppepojkarnas Skog & Vedtjänst Handelsbolag (969743-2293) Bolagsman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: