Askersund: Lerbäckshemmet blir asylanthotell

Det blir precis som man befarade, då det var några gamlingar som kämpade för att få bo kvar sina sista år i hemmet. Det måste kännas bittert.

Kommunens gamla äldreboende Lerbäckshemmet kan bli flyktingförläggning. Äldreboendet lades ner tidigare i år efter en strid där en av de boende vägrade att lämna hemmet.

Trots att försäljningen inte är klar finns en av intressenterna – ett Örebroföretag – med på Migrationsverkets tilldelningslista. Enligt listan, som numera är överklagad till Förvaltningsrätten i Linköping, finns Lerbäckshemmet med som ett andra alternativ i regionen.

På Migrationsverkets tilldelningslista anges det att Örebroföretaget har 120 platser till förfogande på Lerbäckshemmet. Migrationsverket kommer att ha behov av 17 000 platser när flyktingar – främst från Syrien – kommer till Sverige.

En kommentar:

Stackars de arma gamlingar som åkte ut ur hemmet. Mot sin vilja. Förmodligen sista chansen för dem att bo nära sin invanda miljö. Hur många av dem tog skada av flytten? Hur i himlens frid kan kommunen inte ha råd med äldrevården för att i nästa stund ha råd med flyktingmottagning? Staten betalar inte alla utgifter i all evighet. Sedan ska kommunen ta över. Och då ska de även kunna bistå med bostäder, jobb och en framtid. Skratta eller gråta? – Arma gamlingar 16 sep 2013 10:00

Merit Wagers sida kan man läsa flera färska insändare från Migrationsverkets personal, om folk som dyker upp i Sverige. Syriska eller ”syriska”. Flyktingar eller ”flyktingar”.

Alla kommentarer som syns på NAs sida här som en bild:

lerbäckshemmet-kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: