LINDESBERG: Snyft! Det är synd om kommunpampen Ceder (S) – blev lurad!

Migrationsverket har nyligen berättat att det anländer ca 1800+ människor i veckan in i landet för att söka asyl. Dessa måste naturligtvis placeras någonstans.

Lindenytt skrev igår om att Migrationsverket kommer att placera ytterligare 170 asylanter i vår kommun, denna gång i det lilla samhället Gusselby.

Tidningen har nu intervjuat den store hövdingen, som säger att Migrationsverket lurade honom! Jaja. Erkänner att vi skrattade lite sorgset när vi läste artikeln.

ceder_skalleLindesbergs kommun har inte resurser att ta emot så många asylsökande som har varit fallet år efter år. Detta konstaterade Anders Ceder våren 2012 och i samma stund inledde han ett samarbete med en rad andra kommuner i landet vars börda har blivit för tung. Ärendet togs upp på Migrationsverkets högsta befattningsstolar med stöd från SKL, Statens Kommuner och Landsting.
Anders Ceder befinner sig just nu i Borlänge tillsammans med representanter från andra kommuner i liknande situation, att asylmottagandet gått överstyr. Ambitionen är att staten skall styra upp situationen med en jämnare fördelning över landets kommuner alternativt höja det ekonomiskt stödet för de kommuner som tar emot fler.
När han nåddes av nyheten om det planerade asylboendet i Gusselby, blev han mycket överraskad och efter en ny kontakt med Migrationsverket riktar Ceder nu mycket skarp kritik mot deras regionchef Tolle Furugård.
– Han har alldeles nyligen uttryckt för mig att Lindesberg inte är aktuellt över huvud taget. Efter LindeNytts rapportering tog jag ny kontakt med honom och fick först till svar att det inte är aktuellt med ett asylboende i Lindesbergs kommun just nu, berättar Anders Ceder.
Samtalet fortsätter mellan kommunalrådet och regionchefen och efter en kort stund kommer ett helt annat besked.
– Jag får då veta att asylboendet i Gusselby planeras tas i drift inom en månad, trots att han uttryckte något helt annat i början av samtalet, säger Ceder.
Lindesbergs kommun har ånyo blivit överkörda i frågan, anser Anders Ceder som tycker att Migrationsverket har lurat kommunen.
– De har kört en ren bluff mot oss, konstaterar han.

Men stackars lillemannen då, så synd om honom! Hur naiv får man vara när man suttit år in och år ut i kommunledningen? Och varför har han i diverse uttalanden uttryckt stöd för den politiskt korrekta irrationella fantasin om att en generös (med råge) invandring på något odefinierat sätt är bra för Sverige, och ”berikande”? I verkligheten är det i sort sett endast den privata fastighetsägaren som kommer att bli berikad, tack vare sitt kontrakt med Migrationsverket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: