Teflonjournalisten som maktens knähund

knähundSom ett praktexempel på en teflonjournalist, kan presenteras Lars Ströman, huvudredaktören hos Nerikes Allehanda. Han skriver om den svenska utvandringen till Amerikat för hundra år sedan, och om jugoslaverna som invandrade till Sverige på 1990-talet – som om det vore helt i sin ordning att likställa dessa med dagens tsunami-invandring.

Kan man verkligen vara så ytlig och naiv? Ströman bevisar att det går.

Som exempel härom, kan man ta upp hans ledarkrönika om ”ensamkommande flyktingbarn” 13.10.2013. Han tillåter kommentarer och det är flera som passat på och försökt rätta till Strömans verklighetsfrånvända beskrivningar och slutsatser. Förgäves.

Ingenting fastnar på teflonjournalisten Ströman. Han plöjer vidare som om ingenting hade hänt, och fortsätter att komma med sedvanliga floskler, redan många gånger motbevisade. Det stör inte Ströman.

Att vara en journalist i Sverige idag, är tydligen att sitta som en knähund i maktens famn. De tror sig ha som sin högsta uppgift och ansvar, att vinkla verkligheten för läsarna, uppfostra de dumma medborgarna, så att makthavarna i lugn och ro kan fortsätta att riva ner den lilla välfärd som vi har kvar. Ni vet, den som tog flera årtionden att bygga upp, med hjälp av bl.a. skattepengarna.

Numera rinner dessa resurser mer och mer åt bara ett håll: asylindustrin.

Journalisterna har utan tvivel glömt bort sitt – jag skulle vilja säga – heligavakthund uppdrag, att informera folket, genom att upplysa om olika samhällsföreteelser ärligt och mångsidigt, så att folket kan dra egna slutsatser.

Mod och ryggrad efterlyses! Folket behöver vakthundar som granskar och ifrågasätter makten, inte lismande knähundar som ivrigt lyder de onda som styr landet och vilseleder folket.

Journalisterna i Sverige har valt sin sida. Sedan undrar de varför folk inte uppskattar och litar på dem. Journalisterna verkar vägra att fatta varför folket i större och större omfattning, vänder sig till s.k. alternativa media. Hur trög får man vara?

Ett svar

  1. Dessa kvalster till ”journalister” gör bara som Herr Presstöd säger. Eller förmodligen så jävla illa att man skrämts till att vara knähund för att få behålla jobbet? Oavsett vilket, så är det lika ruttet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: