LINDESBERG: Sosseskandalen tvingar Bengtsson att avgå?

Efter ett extra styrelsemöte, uppmanar nu partiet Arnold Bengtsson att ge upp.

fingerPressmeddelande Lindesberg 2013 10 20

Lindesbergs Socialdemokratiska Arbetarekommuns styrelse anser att förtroendet för Arnold Bengtsson som ledande företrädare brustit med anledning av händelserna kring Lindesberg Volley. Därför har vi uppmanat Arnold att avsäga sig sina kommunala uppdrag.

Arnold Bengtsson är en skicklig politiker och hängiven föreningsmänniska men med tanke på den skada de senaste händelserna inneburit för förtroendet för honom och partiet anser vi detta vara den bästa lösningen.

Lindesbergs Socialdemokratiska Arbetarekommuns styrelse

Men Bengtsson är motvillig och menar att media har tolkat hans uttalanden fel och gett en felaktig bild av det som hänt:

– Jag anser att media har tolkat ett uttalande på fel sätt, säger Arnold Bengtsson. Vi har gjort fel och vi ska rätta till det men det har inte handlat om att undanhålla skatt. Och vi har inte blivit fällda för något ännu av vare sig Migrationsverket eller Skatteverket.

Orkar inte stå emot mediabilden

Han menar att styrelsens uttalande inte grundar sig på att han agerat fel formellt.

– Det handlar om att man inte orkar stå emot mediabilden av det som har hänt, säger han. Dessutom har vi kallat till ett extra medlemsmöte på onsdag. Jag tycker att medlemmarna borde få säga sitt och inte bara styrelsen. SVT Tvärsnytt 20.10.2013

Se även NA Efter volleyskandalen – kommunalrådet uppmanas avgå

Jag tolkar detta så här:

Bengtsson känner sig tvungen att erkänna att han och de andra inblandade gjort fel, men är ändå helt oskyldiga, för det var ju så ”praktiskt” och de menade inget illa, och om inte media hade tagit upp deras dubbla kontrakt, så hade allting flutit vidare hur bra som helst.

Men eftersom nu media faktiskt varit så elaka att de avslöjat felaktigheterna, så måste de krypa till korset och ”rätta till det”. Hur det nu ska gå till. Och han menar säkert att det är bara att glömma alltihopa efteråt. Don’t worry, be happy.

Nu glömmer han dock helt och hållet bort en förklaring på sitt agerande. Om de nu inte ville lura vare sig Migrationsverket eller Skatteverket, varför skrevs det då dubbla kontrakt över huvudtaget?

Är det så att de etablerade partierna har suttit i makten så länge att de i själva verket tycker det ska vara helt OK för dem att agera lite hur som helst, bara det känns praktiskt, och att ingen ska ha några invändningar?

Agerar den lokala partistyrelsen bara för att vi nu är inne i ett valår?

usch-chrx0154

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: