Nätverket KLIMATSANS har fått två manus publicerade

Som rubriken antyder, så finns det faktiskt forskare med sunt förnuft, i dessa klimathysteritider. Men inte får de sina upplysande texter publicerade i någon större tidning såsom Dagens Nyheter. Nätverket får vända sig till bl.a. Borås Tidning:

testtubKan vi lita på FN:s klimatpanel?

Klimatpanelen IPCC:s rapport den 27/9 skall vara en sammanfattning av de vetenskapliga underlag, som blir klara först nästa år. Det inger inte förtroende.

Rapporten har förhandlats fram mellan 110 av FN:s regeringar. Av dem ser några IPCC främst som ett verktyg för att utverka mer pengar från västländerna. Dessa representeras ofta av politiker som försvurit sig till kamp mot koldioxid. Resultatet är politik, inte vetenskap.

IPCC litar på datorsimulerade ”klimatmodeller”. Dessa har förutsagt ständigt stigande temperatur, smältande polarisar, accelererande höjning av havens nivå, växande öknar samt fler och värre orkaner. Allt detta har varit fel. Kan vi tro på någon som haft så grundligt fel så många gånger?

och Piteåtidningen:

termometerDet finns ingen klimatkris

Biskop Hans Stiglund varnar för en hotande global uppvärmning, orsakad av människans utsläpp av koldioxid. Den fordrar att vi ändrar livsstil. Tillsammans med de andra biskoparna skriver han den 27 september i Aftonbladet att det är en ”andlig fråga”. De hänvisar till IPCC:s rapport samma dag innan den blivit offentlig. Den skall vara en sammanfattning av de vetenskapliga underlag, som blir klara först nästa år. Det inger inte förtroende. Rapporten har förhandlats fram mellan 110 av FN:s regeringar. Av dem ser några IPCC främst som ett verktyg, för att utverka mer pengar från västländerna. Dessa representeras ofta av politiker som försvurit sig till kamp mot koldioxid. Resultatet är politik, inte vetenskap!

IPCC litar på datorsimulerade ”klimatmodeller”. Dessa har förutsagt ständigt stigande temperatur, smältande polarisar, accelererande höjning av havens nivå, växande öknar samt fler och värre orkaner. Verkligheten har visat att allt detta är fel. Har det undgått biskopen? Ändå hävdar IPCC att sannolikheten för att främst koldioxid driver klimatet ökat från 90 procent år 2007 till 95 procent i dag. Något så viktigt måste preciseras: Vilka gör bedömningen? På vilka fakta grundas den? Då ingendera anges, blir det inte trovärdigt.

Borås Tidning tillåter kommentering i motsats till Piteåtidningen.

Nätverket KLIMATSANS sekreterare Sture Åström, påpekar 26.10.2013 på klimatupplysningen.se att

Det senare är särskilt viktigt eftersom det visar hur den politik våra ”godhetsapostlar” förespråkar blir rent kontraproduktiv: Den gör de fattigaste ännu fattigare och dessa driver sedan fram ytterligare miljöförstöring.

Lasse Forss 2013-10-26 lägger till detta, i samma tråd:

vindkraftverkDet här norska TV-programmet har visats förr, men det är så viktigt att alla måste få chansen att se det. Det handlar om den norska vindkraftsutbyggnaden. En av dem som var med och fattade besluten var Heidi Sörensen, då statssekreterare i miljödepartementet. Hon intervjuas från 50 minuter och framåt. Och hon säger bland annat: ”det finns ingenting som jag ångrar så mycket som att jag deltagit i att ödelägga norsk natur.” Hon säger också att det inte finns några klimatvinster med vindkraft. Varför hon inte protesterade tidigare berodde på att utredningarna var ofullständiga. Och att samtliga partier ville ha vindkraft och att det var svårt för tveksamma att tränga igenom den massiva opinionen. Nu ser man skadorna.
Här finns argumenten. Det skulle vara intressant om KTH-”professor” Söder kommenterar programmet.

Tudor säger i samma diskussion 2013-10-26:

Det kommer förmodligen som en överraskning för de flesta gröna idealister att intermittenta energikällor kräver reservkraft. När kärnkraften läggs ner i Tyskland och ersätts med vind och sol tvingas man bygga kolkraftverk som skall användas som reservkraft när solen inte skiner och när vinden är för svag eller för stark. De nybyggda kolkraftverken har högre verkningsgrad än de äldre, vilket medför lägre koldioxidutsläpp per producerad kWh, men ökat koldioxidutsläpp blir det ändå.

Tyskland bygger nya kolkraftverk

Riksdagsmannen Thoralf Alfsson (SD) kommenterar 29.10.2013:

Personer som är kritiska till IPCC och alla dramatiska klimatrapporter, som t.ex den från Världsbanken har väldigt svårt att få in debattartiklar i de större medierna som DN, SvD. Vad jag förstår är mer eller mindre vissa personer bannlysta. Nu får dessa istället förlita sig till lokal media som t.ex Piteå-tidning.

Läs denna debattartikel och notera vilka som skrivit under och ställ er frågan varför i Piteå-tidning och inte i någon ledande tidning?

aldrig-förr-chrx0181

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: