LINDESBERG Gusselby-anläggningen: Ja-sägare bor utanför kommunen

Enligt Lindenytt 7.11.2013, startades två olika namnlistor samma dag, den ena mot, den andra för en asylförläggning i Gusselby.

En annorlunda kamp pågår på nätet mellan de som är för och emot att ett asylboende etableras i Gusselby. […] Till dags dato har 211 Nej-sägare skrivit under listan. Av dessa är nästan 80 procent boende inom kommunen. […] Fram till idag har 199 personer noterat sig på Ja-listan. Av Ja-anhängarna är 15 procent boende i kommunen.

(Fetstil av Gruvmor.)

Detta torde vara rätt typiskt: de som ”välkomnar” asylanter, bor inte ens själva i kommunen!

Sedan kan man undra om folk som skrivit under någon av listorna förstår att det har absolut noll påverkan i själva ärendet. Migrationsverket har skrivit kontrakt med  fastighetsägaren / företag som ämnar driva boendet, och då blir det till en anläggning, vare sig de närboende vill eller inte.

fullt_husPeter Grip, som kommer att ansvara för driften, har dessutom tidigare erfarenhet av olika asylförläggningar.

*     *     *

Stort asylboende planeras i Gusselby (Lindenytt 10.10.2013)
Före detta Östanby Vårdhem byggs nu om och anpassas för ändamålet att bli ett asylboende. Det handlar om 170 platser totalt. Uppgiften bekräftas av fastighetsägaren Roger Gillholms Fastigheter AB och Migrationsverket.
LindeNytt kan idag avslöja att det före detta vårdhemmet i Gusselby är under ombyggnad för att bli ett asylboende med en kapacitet om 170 platser.

Asylsökanden till Gusselby tidigast i november (Lindenytt 25.10.2013)
Ännu har inte Migrationsverket lämnat besked om när det kan bli aktuellt med att ta den planerade anläggningen i Gusselby i bruk. Företaget Gerrebacka Kurs & Event som fått tillståndet har påbörjat reparations- och renoveringsarbeten på de fastigheter som tidigare var Östanby Vårdhem.
– Dessa arbeten blir klara i november, därefter ska Migrationsverket besiktiga innan det blir aktuellt för några asylsökanden att flytta in, säger Peter Grip, ansvarig för anläggningen.

Ceder: ”Asylverksamheten är en stor belastning” (Lindenytt 30.10.2013)
Det är viktigt att hålla isär begreppen asylverksamhet och kommunal flyktingmottagning. Det säger kommunalrådet Anders Ceder med anledning av att det nu planeras för ytterligare belastning på Lindesbergs kommun i frågan om asylverksamheten.
– Jag anser våra 65 avtalsflyktingar årligen är ett bra tillskott till befolkningen men att den stora asylverksamheten blir en stor belastning för vår kommun, säger Anders Ceder.

Ett svar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: