Stråssa: knivdrama på asylförläggningen

Uppdaterat 14.11.2013

Polisens notis anger inte om offret och gärningsmannen båda bor på förläggningen, men det är nog det sannolika, eftersom det inte har tryckts krigsrubriker om att någon ”pursvensk” skulle attackerat en invandrare.

polisbil-nwage225Nerikes Allehanda skriver inte ens att händelsen skedde i en asyllägenhet, vilket Lindenytt ”avslöjar”. De kallar asylförläggningen för ”flyktingboende”. Mig veterligen finns det dock inga flyktingar i Stråssa, bara utlänningar som söker asyl. Riktiga flyktingar hamnar nog inte här. Om du som läser detta vet mera om den saken, skicka gärna några rader via e-post.

Lindenytts notis lyder så här:

En 28-årig man greps i natt och anhölls senare misstänkt för grov misshandel och olaga hot. Mannen misstänks ha attackerat en annan man med kniv och åsamkat honom skador i form av skärsår i ansiktet och på bålen, uppger polisen.
polis-crime02 Knivdramat utspelade sig inomhus i ett flyktingboende i Stråssa. Polisen fick larmet klockan 23:30 och kunde gripa en misstänkt gärningsman på platsen, den nu anhållne 28-åringen. Gripandet skedde odramatiskt.
Omständigheterna kring nattens händelse är fortfarande något oklara. Polisens brottsplatsundersökning pågår fortfarande och man vet inte ännu varför 28-åringen attackerade mannen. Under natten har förhör hållits med den misstänkte, vad han sagt i förhöret är okänt. Klockan 04:59 på morgonen anhölls mannen misstänkt för grov misshandel samt olaga hot. Den knivskurne mannen fördes i natt till sjukhus för vård.

kaffekopp-wdct001914.11.2013 Vad jag hört sist är att gärningsmannen hade slagit sönder en kaffekopp i ansiktet på offret, därav skärskadorna. Han kanske bara viftade hotfullt med kniven utan att skära offret med den. Polisen har varit i Stråssa i dag också, dock vet jag inte närmare vad eller vem de var ute efter.

Ett svar

  1. Det är rätt. Flykting är man inte förrän man fått asyl – som flykting. Dock blir en (hel) del kvar i Migrationsverkets anläggningar efter att de har fått asyl (uppehållstillstånd). F n (1/11) nästan 10 000

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: