Lindesberg: Två moderater går till SD

Birgitta Duell och Jan Marne som länge verkat inom Moderaterna i Lindesberg, byter parti. De går över till Sverigedemokraterna. Enligt Nerikes Allehanda uttrycker sig Marne på detta sätt:

– Vi har tröttnat på moderaternas politik. I synnerhet inom lokalpolitiken. Sverigedemokraternas politik är den som mest liknar den gamla Högern.

Han och Birgitta Duell har ersättarplatser i kommunfullmäktige.

Tiden får visa vad detta kan innebära. Det kanske blir många fler moderater som tröttnat på sitt parti som kallar sig ”nya moderaterna”. Har ”förnyelsen” måhända gått alldeles för långt?

Eftersom Duell och Marne även skrivit en insändare och motiverat bytet, skulle det varit naturligt att lägga upp det via en länk bredvid själva nyheten. Följande text är med i pappersupplagan.

Nej till ökad invandring

De folkvalda uttrycker inte folkets mening. Vid ett fullmäktigesammanträde i Lindesberg för en tid sedan var detta tydligt. De nya avtal om flyktinginvandring för 2014 och 2015 grundar sig på samma siffror som går tillbaka till 1998, det vill säga 65 personer per år, vilket röstades igenom. I dag har vår kommun cirka 400.
Kommunstyrelsens ordförande, Anders Ceder, som ser till kommunens ekonomi och bästa, har öppet förklarat att vi inte har råd med ytterligare avtal och därmed fler invandrare. De verkligt behövande, från krigshärjade länder, kan då inte med nuvarande möjligheter få hjälp. Hur många andra länder tar emot flyktingar i sådan mängd i förhållande till sin egen folkmängd? Inga!
Stackars ordförande i kommunen som tvingas acceptera statens påhitt att placera ut invandrare och så kallade ensamkommande flyktingbarn i Sveriges kommuner utan dessas accepterande och utan avtal! Hur många fullmäktigeledamöter törs se sina kompisar i ögonen efter detta beslut? Vem törs vara karl för sin hatt?

I fullmäktige sitter en samling som inte törs vara annat än ”politiskt korrekta” och samtidigt väl medvetna om de ständiga diskussioner som förs med kompisar och makthavare om dagens befolkning i kommunen. Vilka rättvisetankar gror inte hos folk som hela livet slitit för vår välfärd?
Vid omröstningen i ärendet i fullmäktige blev resultatet siffrorna 38 mot fyra, där fyra ledamöter röstade nej till utökad invandring. En i fullmäktige reagerade med att säga ”man blir rädd” över dessa människors yttringar.

Men vi som ej är makthavare, det vill säga utanför fullmäktige, kan verkligen bli rädda när det beslutas över våra huvuden. Detta kan gälla i flera politiska sammanhang. Vi har många arvoderade politiker där man kan tycka att konsekvensanalys och gedigna kunskaper och inte bara känslor ska avgöra besluten till nytta för kommunen.

Birgitta Duell och Jan Marne, Moderater som numera övergått till SD Lindesberg

Det kan noteras att det är rätt vanligt att just moderater och även socialdemokrater byter till SD.

Ett svar

  1. Bra att du publicerar deras anledning till bytet.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: