Lindesberg: Kommunen struntar i att höra folket, ”barn” placeras vart som helst

Lite kan man väl undra hur socialnämndens ordförande Irja Gustavsson (S) & co. är funtade. Nu när regeringen beslutat att strunta i det kommunala självstyret så att Migrationsverket får placera asylsökande unga män vart som helst i landet, så sipprar även det katastrofala beslutet förmodligen ut över lokalbefolkningen i olika små tätorter.

Kommunens tjänstepersoner anser tydligen att denna ordning är helt OK. De måste tycka att de inte alls ska representera och tjäna folket som valt dem till de olika posterna och betalar deras löner, utan att de på något sätt är på en högre nivå, lite förmer än vanliga knegare.

barnboende-arc002

Så här står det nämligen att läsa på Nerikes Allehandas sida i dag:

Den 1 juni ska Lindebergs kommun ha klart ett boende för att ta emot ensamkommande flyktingbarn.
– Vi tittar på olika alternativ av lokaler, men vilka berättar vi inte förrän det blir bestämt var boendet hamnar, säger Irja Gustavsson (S), socialnämndens ordförande.

Oj så skönt att veta att det kan hamna ett gäng unga afghanska eller somaliska eller x män, nära dig, utan att du tillfrågas vad du kan tänkas ha för synpunkter och åsikter.

Som bekant sedan tidigare många gånger, så består dessa gäng knappast av barn som leker med mjukisdjur eller fingerfärger, utan unga män, med unga mäns behov och fasoner. Det är mycket sällan tjejer som kommer.

Kommunen vill naturligtvis att ärendet flyter obehindrat vidare. Inga diskussioner, synpunkter eller överklaganden är önskvärda. Sådana innebär alltid förseningar. Det ska rulla på utan besvär.

I tidningen står det så här:

Det kommer att handla om ungdomar i åldern 13–15 år. Både pojkar och flickor, men i praktiken är 90 procent av alla barn som kommer utan föräldrar pojkar.

Det står inget om att till exempel i Norge uppdagades det efter lite mera noggranna kontroller att ca 60 % (om jag inte missminner mig) av denna grupp, ljög om sin ålder. De kommer ju alltsomoftast helt utan ID-handlingar, så svenska myndigheter har inte mycket annat än ungdomarnas egna berättelser att gå på.

Att Lindesbergs kommun har skrivit kontrakt med Migrationsverket som ska gälla några enstaka individer, betyder ju inte att kontraktet håller. Migrationsverket har ju fått fria händer att tvångsplacera de s. k. ensamkommande vart de behagar oavsett om kommunen har beredskap eller resurser att ta emot dem.

Jag kan lätt gissa att Lindesberg inte kommer att komma undan med ett fåtal per år, eftersom det räknas redan i år att Sverige tar emot över 4000 ”ensamkommande”. Någonstans måste de ju alla placeras. Politikerna lär inte agera som fina exempel och öppna sina egna hem för en eller två. Jag blir mycket förvånad om de vill visa sådan humanitär altruism.

Så spännande att se hur det kommer att bli i Lindesberg. Det kanske blir alldeles underbart, vem vet?

Erfarenheter från andra orter visar dock att det mycket ofta blir bråk, bärsärkagång, trashing av all inredning när pojkarna inte får surfa eller titta på tv på natten, inte får skjuts när de vill vart de vill, är missnöjda med maten eller orten, hotar personalen, misshandlar personalen och så vidare. Men det kanske blir annorlunda just i Lindesberg?

Man kan tycka att det vore på sin plats att medborgarna får komma med sina synpunkter innan kommunen gör något drastiskt. Det är ju ändå vi som betalar kalaset, både i reda pengar, och i förändringar i boendemiljön. Ja det är staten som initialt finansierar det hela, men vad har staten för pengar, om inte skatter insamlade från medborgarna?

handgnuggNågon fastighetsägare gnuggar säkert händerna här i närheten. Att landa ett kontrakt med Migrationsverket om boende för ”ensamkommande flyktingbarn” är mycket lukrativt.

*     *     *

För övrigt så har fastighetspampen Jimmy Hoppe förvärvat ännu en fastighet i Ljusnarsbergs kommun. Det handlar om hyreshus och han pungade ut ca en miljon för den.

Hyreshusenhet, bostäder och lokaler
Fastighet: Ljusnarsberg Kopparberg 1:10
Adress: Laxbrogatan 3B, 71431 Kopparberg; Fler adresser finns
Pris: 1 030 000 kr
Förvärvare: Jh Group Ab
Överlåtare: Brunnéd, Tomas

Källa: Länsposten v 2/2014

Han bytte ju namn på sin firma från Sellpower Information Sweden AB till JH Group AB.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: