Konsekvensanalys inte politikernas skarpaste förmåga

Vi tar Lekebergs kommun som exempel. NA har en artikel i dagens (14.5.2014) blaska, som nämner dem. Det finns mycket få lediga bostäder i Lekebergs kommun.

vi-vill-ha-inflyttning20140514NAKommunen har skrivit på ett avtal med länsstyrelsen där de går med på att årligen placera 10 st nyanlända i kommunen. Det är meningen att man tar 12 st “ensamkommande flyktingbarn”. (Får inte riktigt ihop siffrorna i artikeln men det är inte det viktigaste i sammanhanget.)

En kvotflykting har tagits emot i år.

Kommunen saknar lokaler för “ensamkommande”. Alltså har de lyckats placera en person i en familj, de andra (hittills 8 i år) är i stället placerade i ett HVB-hem i grannkommunen Laxå.

Ambitionen är att leva upp till avtalet

En dialog sker med Lekebergsbostäder. Man ska hjälpas åt för att uppfylla avtalet. Idag finns inga lediga lägenheter för nyanlända invandrare men kommundirektör Hans Boskär hoppas.
– Vi ska hitta en lägenhet under året med fyra rum och kök. (NA 14.5.2014 s. 37)

Politikerna har alltså redan nu mycket svårt att “leva upp” till avtalet som de i sin stora godhet skrivit på. Hur blir det nästa år? Och nästa?

angel-wingsI all sin godhet påstår de att inflyttning är bra i sig, oavsett vem det är som kommer. Really?

Anhöriggruppen är dessutom mig veterligen den största av alla som flyttar in i landet. Man kan knappast neka en ensamkommande som fått PUT, att “återförenas” med sin (hittills ofta puts väck försvunna eller döda) familj. Hur ska Lekeberg kunna placera alla som kommer i framtiden, när de har svårt att placera ett enda års invandrarmängd?

Hur ska alla hitta bostad? Även Lekebergspolitiker måste känna till den lilla detaljen att särskilt folk från MENA-området ofta har enorma familjer. Det är väl bra om de hittar en fyra i år. Men hur långt räcker en fyra? Ska Lekeberg börja bygga nytt bara för invandrare? Vilka företag finns det i kommunen som kan anställa ”vem som helst från gatan” som man ju måste anta, för statens bidrag räcker ju bara i två år per invandrare? Därefter belastas kommunen med digra socialbidrag.

Riksdagen har som bekant instiftat en lag som kör över det kommunala självstyret. Kommunerna måste ta emot invandrare helt oavsett situationen.

Politikerna måste väl ändå fatta att eftersom Sverige riktigt lockar hit folk från bl.a. tredje världen, så kommer invandrarströmmen aldrig att sina.

Men de låtsas som att det regnar: ”Vi vill ha inflyttning oavsett vem som flyttar hit. Det är positivt med ett ökat invånarantal.” Suck.

picard-dubbelt-facepalm

Föreslår att alla läser riksdagsman Thoralf Alfssons publiceringar om kommunkostnader som kan härröras till den hejdlösa invandringen, samt Affes statistikblogg om hur man i Sverige helt håller på att byta ut folket. Deras källor är bl.a. Migrationsverket och SCB.

TA: Kommunala bolag skor sig på Migrationsverket
TA: Befolkningsutbytet i Kalmar län
TA: Kalmar kommun ökar antalet ensamkommande
TA: Jag blir bara trött – utbetalningar av våra skattemedel till ”asyl o flyktingindustrin”

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: