STRÅSSA: Otryggt när polisen vänder ryggen till

 

polisryggFör några veckor sedan hittade ett par ungar en förbrukad spruta på lekplatsen. Den tas om hand och man ringer polisen. Vad får man för svar?

“Släng den i soporna.”

sprutaSå bekvämt.

Hade det varit jag som hade ringt, så skulle jag förmodligen exploderat. Jag vet inte vilka fula ord som skulle sprutat ur min mun.kiddy102

Men så här är det i Sverige idag. Polisen som ska säkra medborgarnas trygghet, struntar i stället i den och svarar nonchalant när man kontaktar dem. Det är ju enklast om folk låter bli att ens anmäla brott och problem, i det här fallet farliga sprutor på en lekplats.kiddy103

Gäller detta förfarande hela landet, eller är det bara landsortsbygder som Stråssa, som myndigheterna (och Gud) glömt bort?

Såg faktiskt en insändare i NA häromdagen, där folk hade försökt anmäla buskörning i en park, ämnad för sköna promenader och lugna stunder. Polisen hade svarat ”Är det så farligt?” Suck.

Samtidigt anar man att det skulle bli ramaskri i fall befolkningen ville bilda medborgargarden när nu polisen tycks strunta i sin huvuduppgift.

Samhället vittrar sönder inför våra ögon.

Ett svar

  1. Kan det bero på att den svenska poliskåren är underbemannad? Det lär finnas bara ca 20 000 poliser i Sverige?
    Portugal som bara har ett par miljoner större folkmängd än Sverige lär ha ca 65 000 poliser. Detta märks också när man är ute på gator och torg i Lissabon. Säkerheten är stor och inget synligt bus. Folk är vänliga och polisen är synlig överallt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: