STRÅSSA: Dam “berikad” – detta får ni inte läsa i NA!

damberikning2014

Med ‘hem’ menar damen den bredvid liggande tätorten Storå, där herrn för tillfället bor.

Personen ovan – som för inte så länge sedan fick asyl i detta generösa land – beter sig som ett svin, utan en tillstymmelse till respekt för andra. Varför har han fått uppehållstillstånd i Sverige? Vad är det för en vals han dragit, framför handläggaren? Han verkar faktiskt inte behöva skydd, utan omgivningen skulle behöva skyddas från honom.

*     *     *

Ni förstår säkert att det sker ett och annat här i denna gamla gruvby, som gammelmedia inte tycker är värt att rapportera om. Det är ju bara lokalbefolkningen som drabbas, och vår lott är att stå ut och betala kalaset.

Förutom grövre påhopp, har vi naturligtvis de sedvanliga besvären med ibland öronbedövande oväsen, ungar ute sent på natten, anarki i tvättstugan osv. Vi skulle också vilja ha korsdrag när det är jättevarmt, men orkar inte höra deras ylande musik och skrik (inga diskussioner verkar föras på normal volym, varken IRL eller på mobilen).

Sånt kan säkert kännas exotiskt och intressant – i fall man själv väljer att åka och turista i Långtbortistan en kortare tid. Men här hemma vill nog de flesta slippa att tvingas uppleva Afghanistan, Mellanöstern och Afrika samtidigt dag efter dag och natt efter natt. Det blir helt enkelt för mycket, och det handlar inte om ”främlingsfientlighet”.

Det är exempelvis alltsomoftast otänkbart att sitta ute och njuta av en fika.

Det är inte skönt att öppna fönster eller dörr för lite luft, och tvingas höra 1-2 fram och tillbaka marscherande utlänningar som skriker i sina smartphones – i timmar. Detta sker både på dagen och mitt i natten. Ofta, ofta tror man att det pågår ett större bråk. Men det visar sig att det är 2-3 män som står en halv meter ifrån varandra och bara pratar. Man blir tvungen att stänga. Vi känner oss ibland rent ut sagt belägrade. Stämningen är rätt nere vid det här laget.

Det är tråkigt att läsa och höra när folk berättar om sina hemska upplevelser. Detta är dock läget i dagens Sverige, på många håll. Det räcker inte långt att själv försöka vara så trevlig som möjligt! Den andra parten måste också försöka!

*     *     *

Lindesbergs kommun verkar ha övergivit Stråssa. Söker på utvecklingsplan, möts av detta provisoriska, föråldrade 13-sidiga alster som legat och skvalpat på kommunens hemsida i flera år. Man får den uppfattningen att kommunen inte känner någon i Stråssa byförening, eller om de gör det, så bryr de sig inte om att uppmana byföreningen att uppdatera utvecklingsplanen. De skulle säkert kunna erbjuda stöd av kommunens personal. Obs! Jag är naturligtvis inte förtrogen med något som kan ha skett s.a.s. bakom kulisserna. Så här ser det tyvärr ut, hur som helst, med ”Visioner 2010 och för några år framöver”.

Lokalutvecklingsplan+för+Stråssa+by01
Varför inte säga rakt ut som det egentligen är: Stråssa existerar numera bara för att agera som en stor asylförläggning. Det kanske gäller hela Sverige, med tanke på den rådande invandringspolitiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: