Blir spiritistgården i Ramsberg en asylförläggning?

ghost1Det är någonting komiskt i tanken att spiritisternas kursgård nu kan hoppa på asylindustritåget. De behöver förstås mera pengar helt enkelt. Eller månne en ledarande gett dem råd? Ramsberg är en liten ort på landet, i Lindesbergs kommun. Det bor endast 257 personer där (SCB 2010). Så hela 55 nya, dessutom exotiska utlänningar, blir säkert ett färggrant tillägg i deras vardag.

Lindenytt skriver om detta 10.12.2014:

– Vi vet inte mer just nu, vi har inte blivit kontaktade av Migrationsverket ännu, men det kommer väl att ske inom kort, kommenterar Joel Strandberg på Nya Ramsbergsgården.
Kursgården i Ramsberg är tänkt att inkvartera 55 asylsökande om man klarar den utvärdering som nu väntar.

Jag har inte sett någon spekulation om hur de ditplacerade väntas förhålla sig till diverse ledarandar och medier. Hur som helst är gården en sedvanlig idyllisk landsortsherrgård. Lugnt o fint med andra ord. Fast det brukar leda till bittra uttalanden om ”isolering”, ”dålig mat”, ”inget att göra”, ”dåliga kommunikationer” osv.

Vi får se. Lycka till, spiritisterna!

Från hemsidan:

Om du vill få ut mer av din andliga, mediala och personliga utveckling så har vi ett innehåll och ett program som ger dig just precis det. Och du kan vara säker på att du hamnar i trygga händer då vår tradition och erfarenhet är vår styrka.

Alla våra lärare har mer än 30 års erfarenhet! Det tillsammans med vår gedigna tradition som spiritualistisk kursgård och mötesplats, gör det extra intressant för våra besökare, år efter år. Sedan 1969 har tusentals människor besökt Ramsbergsgården för att gå kurs, utveckla sig och känna på den andliga atmosfären som sitter i väggarna!

Det spiritualistiska arvet är något som vi är noga med att bevara på Ramsbergsgården. (…)

I en trolsk bergslagsmiljö bedriver vi verksamhet inom mediumskap, healing, spiritualism, hälsa och andlig filosofi med Skandinaviens bredaste utbud av kurser inom området.

Vi erbjuder kurs- och utbildning i spiritualistiskt mediumskap och healing och erhåller mediumkurser, healingkurser, kurser i personlig och andlig utveckling, föredrag, workshops, kvällscirklar och storseanser.

Läs mer på kursgårdens hemsida

fortune1

2 svar

  1. 55 platser?? Ett piss i havet, en fis rymden när det kommer 2000 nya per vecka..
    Är det så svårt att förstå det omöjliga i detta?
    När ryker sommarstugorna?

    • Ja säg det. Klart att Migrationsverket accepterar alla ställen som de bara kan sluka. Men en dag tar det slut på riktigt, även om de tätar till på de olika förläggningarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: