Stråssa: Börjar kännas ordentligt otryggt

Urval av ”vardagsbrott”. Det känns ordentligt otryggt när brottslingar börjar klampa in i bostäderna även när folk är hemma.

Stråssabrott2015jan

Signalement skulle varit mycket intressant.

Här nedan webbversionen av ovanstående händelserna. Visst saknas det något?

Stråssabrott2015jan-webbversionFråga inte mig varför NA inte ville ta med vittnesberättelsen i webbversionen om att gm ”sade några ord på bruten engelska”. Hmmm hmmm. Brist på utrymme eller?

Jag saknar också frågor och svar, om polisen tänker gå vidare på något sätt eller ger de upp direkt?

Polisens lista ”Händelser i länet” nämner inte någon av händelserna. Antar att de inte tycker sådana småsaker har någon som helst betydelse. Har de inte ryckt ut så kan man nog glömma all utredning.

*     *     *

Det skulle inte alls skada att ha personal från Migrationsverket på plats.

Senaste meddelandet som jag nyligen fick från Lexbase handlade om en 33-årig rysk medborgare som tydligen bor i ett av asylförläggningshusen. Han har alltså ännu inte hunnit få uppehållstillstånd (om han nu ens skulle få det) men är likförbannat redan med i brottsregistret.

Jag vill dessutom påstå att Migrationsverket inte har en susning om vilka som bor i asylbostäderna i verkligheten. Det kan ju mycket väl vara så att ett antal brottslingar helt enkelt bor här utan att ens ha sökt asyl. Så var det ju med Eskilstunahotellet (ökänd för häleriverksamhet). Personalen där sade bara att de inte har någon möjlighet att hålla koll på vilka som kommer och går. I Stråssa har Migrationsverket ingen personal trots att vi har över hundra asylanter placerade här (ca var fjärde  boende) utan de tillbringar minimal tid här, de syns nästan enbart när de ska dumpa några asylsökare på lediga platser och när det är dags att släppa in Nomor / Anticimex för att spruta mot parasiter.

Otryggt, som sagt. Ännu mer än tidigare. 😦 Men vi ska anpassa oss och ”gilla läget”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: