F.d. öppen kriminalvårdsanstalt i Frövi blir asylförläggning

Inte konstigt att man nu tar även fånginrättningar och gör om dem till asylförläggningar, när “de bara kommer”. Självklart fortsätter invandringen i stora volymer, så länge Sverige skickar ut så lockande signaler om generösa möjligheter för gratis liv och bra bidrag på köpet. Dessutom får invandrarna mycket måttliga krav på sig och kan under asylprocesstiden bo fritt i landet, helt utan restriktioner.

anstaltFrövi-anstalten är bara ett av otaliga exempel. Inte för att Lindesbergs kommun skulle tillfrågats huruvida de tycker det är ok, utan Migrationsverket “informerar” dem helt enkelt att nu ska det in ett hundratal asylsökare i en av Hinsebergs f.d. öppna anstalter, kallad Båtshagen. Den stängdes för ett par år sedan.

Totalt kan det handla om hela 120 platser enligt Länsstyrelsen.

Ingen reflektion på huruvida Lindesbergs kommun faktiskt klarar av att ta emot dessa okända 120 (det behövs liiiite mer än bara tak över huvudet) på kort notis. Lindenytt anger inte heller något om ägarförhållanden och vem som ska driva stället, däremot står det i Nerikes Allehanda att bolaget heter Nuvida AB (jag tror i och för sig att de menar Nuvida Omsorg AB) som redan driver flera förläggningar och har ca 100 anställda. Fler ska anställas till Båtshagen, säger delägaren Tom Persson:

Ja, en platschef och fem andra. De ska hjälpa till med vardagsfrågor och kontakter med exempelvis sjukvård, tandvård och migrationsverket. Dessutom nattpersonal för trygghetens skull ifall något händer. Vi har också städpersonal för allmänna ytor.
– Vi har kontakt med arbetsförmedlingen för anställningar.

Detta påläggs alltså en kommun vars socialsekreterare redan går på knäna och inte hinner ta tag i svenskarnas ärenden pga att det är så mycket med invandrare hela tiden. Sjukvårdsköerna är milslånga. De anställda bekostas i slutänden från vår gemensamma skattekista.

Jag skulle länka till artikeln i Lindenytt respektive Nerikes Allehanda, men väljer att inte göra det pga deras ständiga missbruk av ordet “flyktingar” och “flyktingkatastrof”. De ska veta hut och lära sig skillnaden på invandrare som söker sig till Europa för ett bättre liv, och äkta flyktingar som faktiskt flyr ifrån krig och förföljelse. Saken är inte avgjord innan de asylsökande fått sina beslut, om ens då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: