Resursrealism i Lindesbergs kommun

Fredrik Norman på LindeNytt, får ursäkta den här gången att jag kopierar hela den korta notisen om vad kommunen nu beslutat. Återstår att se om beslutet håller!

Minustecken för att FN alltjämt missbrukar ordet ”flykting”.

Inget akutboende och tillfälligt stopp för ensamkommande

Det blir inget akutboende för flyktingar i Sandströms lokaler – och nu sätter Lindesbergs kommun även stopp för mottagandet av fler ensamkommande flyktingbarn det närmaste halvåret.

Lindesbergs kommun har sedan en tid tillbaka undersökt möjligheten att husera flyktingar i föreningslängan Sandströms på Banvägen i Lindesberg i ett så kallat akutboende. På tisdagen delgavs ledamöterna i kommunstyrelsen att fastigheten inte kommer att bli aktuell för något sådant boende, bland annat med anledning av att man inte vill att de verksamma föreningarna i längan skall behöva flytta på sig.

På tisdagen beslutades även ett tillfälligt stopp (sex månader) mot att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Detta då man anser att situationen har blivit sådan att man helt enkelt inte kan hantera det på ett värdigt sätt. Resurserna räcker inte till.
– Belastningen är enorm och vi klarar helt enkelt inte av att ta hand om fler nu, konstaterar Irja Gustavsson, kommunstyrelsens ordförande.

Publicerad 27 oktober 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: