Lindesberg: Ännu ett värdelöst infomöte, och PK-rapportering av detsamma

Mötet 13.4.2016 om ett HVB-hem, denna gång i form av modulhusbygge, gick enligt sedvanligt mönster. Rapporteringen av mötet blev likaså mönsterenligt PK.

Lite hetsiga åsikter, rop från publiken, oförståndiga, oroliga medborgare, och simsalabim, åtminstone en varmhjärtad skattebetalare med ”värdegrund”:

Missnöjet fortsätter att hagla tills en annan man i massan ber om ordet.
– Jag är här i egenskap av skattebetalare och lindebo. Du säger att vi ska betala två, tre kronor mer i skatt och det har vi fan i mig råd med! När folk är i nöd hjälper man till! Det är min förbannade medmänskliga skyldighet att hjälpa till! (Lindenytt)

Det handlar om 120 ”ensamkommande” som Lindesberg har skrivit på ”avtal” om omhändertagandet. Kommunpampen Gustavsson (S) påpekar att

– Det betalas med statliga medel (Lindenytt)

Ja, till att börja med. Men vad har ”staten” för en pengapung som inte består av skattemedel? Och löses alla de tillkommande problemen ens med pengar? Är det så enkelt?

Omkring 75 personer kom till församlingshemmet igår när kommunledningen bjöd in. Kommunalråd Irja Gustavsson beskrev det åtagande kommunen har.
– Vi har i kommunfullmäktige beslutat att ta emot upp till 120 ensamkommande barn. Det är det som vi kan påverka. Sedan har Migrationsverket slutit avtal med privata hyresvärdar och där kan vi som kommun inte alls vara med att styra, det är viktigt att hålla reda på, påpekade hon.
Talet grundar sig på anvisningar från länsstyrelsen som tittat på hur många ensamkommande som totalt kommit till Sverige. (Nerikes Allehanda)

Orkar inte behandla detta mer, gå och läs själv på NA eller  Lindenytt om ni vill.

Jo en sak, det var en kommentar efter artikeln i Lindenytt. Ska föreviga den här, för säkerhets skull:

Många frågor kom ej upp tex:
Vilka var de alternativa platserna för HVB hemmet?
Vad händer efter fem år då det tillfälliga bygglovet gått ut? Förlängs det?
Om detta ”avtal” nu kommer att pågå under lång tid varför bygger man inte nåt permanent istället för fula baracklösningar på attraktiva bostadslägen?
Varför pratar politiker o sociala tjänstemän ej sanning o mörkar fakta när man frågar dem?
Vidare tycker jag det är synd att mötet till viss del spårade ur med nedskräpning förföljelse o badhusincidenter, som i vart fall jag inte tyckte hade med ensamkommande ”barn” att göra.

Förövrigt känns det som att mötet var framtvingat av medborgare. Politikerna o tjänstemännen såg plågade ut. (Lindenytt)

Kommit en till kommentar:

Statliga medel.Vad är det för svar. Var kommer dessa pengar från?Ramlar de från himlen? Lite bättre borde hon veta

Artikeln i NA går naturligtvis inte att kommentera.

2 svar

  1. Tyvärr får den som beklagar sig rätt nu, det ska till över en miljard kronor till bostäder för massinvandrare. Har svårt att se att det bara kommer att byggas moduler och baracker till våra så kallade framtidshopp. Men vem vet?

    • Visst undrar man. Modulhusen sägs ju vara tillfälliga, hur kan det löna sig, när det kommer fler o fler invandrare? De måste väl få permanenta bostäder…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: