Kan en självcensurerandes yttrandefrihet hotas?

asterix-hahaha2Det är svårt att hålla sig för skratt, när man läser chefredaktörens kommentar. Lokalkontoret av PK-blaskan Nerikes Allehanda i Lindesberg, har haft inbrott och blivit av med datorer och kameror.

 

 

inbrott-hos-NA-Lindesberg20160707

Hur kan någon yttre händelse hota deras yttrandefrihet, när de inte vill utnyttja friheten själva? Det är ju redaktionsledningen som är det stora hotet.

– Vi viker aldrig ner oss, det journalistiska arbetet fortsätter som vanligt idag, säger han.

Vojne, vojne. Man skulle tro att någon verkligen försökt tysta ner dem. I stället har det alltså skett ett vanligt inbrott – besvärligt, förvisso, men inget man inte fixar i ett huj.

2 svar

  1. Märkligt att de gör ett inbrott till något så dramatiskt! Varför skulle en sådan liten redaktion ha en sådan politisk betydelse att de måste tystas genom att man tar deras arbetsredskap ifrån dem? De måste lida av någon hybris, eller något. Tillskriver sig en makt jag knappast tror att de har. Men vem vet? Har de fått några brev med hot eller något som kan visa att det var ett inbrott baserat på politik eller aktivism? Nehej, inte det?!

  2. Nä helt vanligt inbrott, inget att göra med yttrandefriheten eller motsv. filosofiskt antydande. Dessutom var tjuven så klantig att han lämnade någon sorts ID på platsen så polisen kunde bara knalla hem till vederbörande och gripa honom samt ta tillbaka bytet. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: