Handla inte hos företag som skickar varorna via PostNord!

postal00

Insändare i Nerikes Allehanda den 7. augusti, 2017

Botten måste vara nådd nu, Postnord

Postnord har verkligen ställt till det för oss som bor i södra Lindesberg.

Helt plötsligt låg det en lapp i brevlådan där det stod att alla med postnr 71131 inte får hämta paket på Lindehallen längre, utan uppe på Östermalms livs. Det innebär en förlängd resa från 2 km till 8 km.

Vid samtal med kontoret i Västerås svarade en snäsig dam att de tänker inte ändra något punkt slut. Det är inte lätt för de som är äldre och även handikappade att ta sig upp till Östermalms livs.

Eftersom det inte går att tala med dem, så har jag, med flera, gjort så att de som inte kan leverera med annan än Postnord handlar vi inte av. Det har visat sig att de flesta postorderföretagen har ändrat så att det finns två alternativ.

Det är enda sättet för att få Postnord att ta reson. Tappar de kunder kanske de inser att de är tvungna att ändra sig. Hoppas att fler ställer krav på postorderföretagen.

Man borde fråga sig om Postnord över huvudet taget har något existensberättigande eller förtroende längre.

”GP”

Det är många här uppe på norra delen av Lindesbergs kommun, som har liknande dåliga erfarenheter av Postnord. Ett exempel är försvunna varor varefter man försöker ringa till det eländiga postföretaget, som sedan inte ens verkar förstå vad man pratar om. Trots att det handlar om deras egna sifferserier med mera.

Många har fått uppleva hur eländigt det är med leveranser då man ser till att man är hemma för att posten ska leverera ett paket, bara för att senare hitta en lapp i brevlådan som meddelar att man försökt ringa vederbörande och knackat på dörren men mottagaren inte varit på plats. Ren lögn alltså.

osynlighetskapporDet cirkulerar förståeligt nog en skärmbild på facebook där en person frågar om Posten har tillgång till kläder som gör dem osynliga. Det förnekar posten  naturligtvis. Utan att förstå att det handlar om usla leveransmetoder där Postnords personal alltså ofta påstår att de varit hos en mottagare och försökt leverera men att personen inte varit hemma.

Jag tycker absolut att man ska göra som insändaren uppmanar, alltså vägra beställa varor från företag som inte har alternativa leverantörer till PostNord.

Däremot har t.ex. Schenker och DHL i allmänhet skött sig alldeles utmärkt. De är snabba, vänliga och dessutom levererar ofta ända till dörren utan något tjafs.

Man måste kanske anta att postverkets förfall har att göra med den allmänna pågående söndervittringen av samhällets infrastruktur. Snart har inte skattebetalare någon fungerande infrastruktur, ännu mindre något som kan kallas service.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: